Prin intermediul cursului, elevii vor putea învăța multe lucruri interesante și utile despre animalele de casă, dar și despre cele sălbatice. De asemenea, cursanții vor putea afla idei despre modul în care trebuie să reacționeze atunci când se întâlnesc cu ele, în timp ce se află în pădure, relatează Știrile Pro Tv.
Elevii din Glina, județul Ilfov, au început a doua oră de educație pentru animale alături de Vesi. Aceasta este o cățelușă care a fost salvată de pe stradă. În acest caz, profesorul de biologie al școlii folosește diverse metode interactive, care se bazează pe discuții, proiecte, dar și ateliere la care necuvântătoarele participă.
Printre multe alte lucruri pe care copiii le învață, ei sunt îndrumați și să adopte un animal, nu să îl cumpere, dar și să le ofere apă și hrană celor care nu au un stăpân.
Materia a pornit ca proiect-pilot în două școli, în urma unui demers inedit. Sute de elevi au oportunitatea de a participa în prezent la aceste cursuri.
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Realist2023 • 26.09.2024, 12:37
Nu-i rau, pot sa deprinda empatia necesara, sa inteleaga ca animalele sunt fiinte cu nevoi si reactii asemanatoare omului. Cainii in special, traiul de milenii pe langa om i-a facut extrem de comunicativi si empatici. Imi rupe si acum inima amintirea unui catel Cavalier King Charles care a mancat accidental otrava de sobolani. Cu ultimele puteri s-a tarat efectiv sa vina sa moara langa mine :((