Ingrediente: Salată mixtă Eisberg (salată verde, salată roşie, andive etc.), 5 roşii cherry tăiate în patru, o lingură de morcov ras, 6 felii de castravete, 5 felii de dovlecel verde (zuchinni), tăiate cubuleţe, 5 felii de ridiche, un sfert de ardei gras roşu şi un sfert de ardei galben tăiate cubuleţe, o lingură de mozarella rasă, o linguriţă de inele de ceapă verde, câteva inele de ceapă roşie, 5 felii de ciuperci, o legătură de rucola, dressing din oţet balsamic, sare, piper (are cele mai puţine calorii), 4 creveţi, 4 linguri de ulei de măsline (două pentru dressing şi două pentru prăjirea creveţilor), 3 căţei de usturoi, 10 g de parmezan tăiat feliuţe subţiri.
Te poţi sătura dintr-o salată cu puţine calorii, chiar şi la masa de prânz. Aşa te asigură Răzvan Nechifor (foto), şef de sală la restaurantul Vapiano din bd. Timişoara nr.27, sector 6 (în spatele centrului comercial Plaza România). Ca să ne dovedească, el ne-a pregătit un mix de legume cu parmezan, creveţi şi dressing de oţet balsamic care, în ciuda dimensiunilor impresionante, conţine doar 190 de calorii. Şi asta pentru că are creveţi. Dacă ar fi consumată fără carne, ar aduce un aport de numai 95 de calorii.