Astfel, Oracle a introdus sisteme avansate de inteligență artificială în softurile sale financiare, de resurse umane, logistică, producție, comerț, relații cu clienții, marketing și vânzări. Acestea pot fi accesate prin Oracle Cloud și sunt disponibile pentru companii.
”Noile capabilități de inteligență artificială combină date, algoritmi superiori de machine learning și soluții sofisticate de luare a deciziilor pentru a livra cea mai avansată soluție de inteligență artificială pentru aplicații de business”, a declarat Steve Miranda, vicepreședinte executiv al Oracle, însărcinat cu aplicațiile și dezvoltarea.
“Noile aplicaţii inteligente adaptabile permit utilizatorilor din cadrul organizaţiilor să profite uşor şi rapid de ultimele noutăţi din domeniul inteligenţei artificiale”, a mai spus Miranda.
“Pentru a face posibil acest lucru am eliminata nevoia unor integrări multiple şi am integrat funcţii de Inteligență Artificială (AI) în cadrul aplicaţiilor Oracle Cloud. Noile funcţii AI îmbină utilizarea datelor cu algoritmi superiori de machine learning (învățare automată – n.r.) și soluții sofisticate de luare a deciziilor pentru a livra cea mai avansată soluție de inteligență artificială pentru aplicații de business”, a punctat el.
Bătălia pentru inteligența artificială
Oracle nu este singura companie din lume care vrea să integreze inteligența artificială în produsele sale. Cel mai celebru exemplu este Amazon, care integrează asistentul virtual Alexa într-o multitudine de gadgeturi folosite în locuințele inteligente, dar și Google, Apple și Facebook vor același lucru.
Ba chiar companii din întreaga lume urmăresc același lucru, inclusiv Allview din România.
Legătura dintre Larry Ellison și ”Terminator”
”Teoria” potrivit căreia Oracle ar fi creatoarea Skynet a apărut încă din 2015, la momentul apariției filmului ” Terminator Genisys”. În cadrul acestuia este prezentat sediul Cyberdyne Systems, compania imaginară care ar urma să creeze Skynet. Numai că internauții au sesizat că imaginile sunt foarte similare cu campusul Oracle din Redwood City, Silicon Valley, după cum arată Business Insider.
Dar de ce a fost aleasă Oracle și nu Google, care a fost înființată chiar în 1997, așa cum arată primul film din seria Terminator? Pentru că producătorii filmului se întâmplă să fie David și Megan Ellison, iar tatăl lor se întâmplă să fie Larry Ellison, fondatorul Oracle și posesor al unei averi estimate la 59,4 miliarde de dolari de către revista americană Forbes…
Numai că dezvoltarea inteligenței artificiale nu este chiar așa de bun augur, consideră un alt antreprenor din Silicon Valley, celebrul Elon Musk – directorul general al Tesla și fondator al SpaceX. Acesta a cerut interzicerea ”roboților ucigași” și vrea ca Organizația Națiunilor Unite să reglementeze inteligența artificială ”până nu este prea târziu”.
În ”Terminator”, Skynet distruge aproape total omenirea, declanșând un atac nuclear mondial.
Oracle folosește tehnologia din spatele Bitcoin
De asemenea, Oracle a anunțat și serviciul Oracle Blockchain Cloud. Acesta nu este o monedă virtuală în sine, așa cum este Bitcoin, ci este o platformă-registru “tip cloud” avansată, distribuită pentru companii, pe care le ajută clienții să îşi sporească viteza de impact a afacerii, să creeze noi surse de venituri şi să reducă riscurile şi costurile.
Blockchain reprezintă tehnologia din spatele Bitcoin și reprezintă un registru al tranzacțiilor. Bitcoin nu este controlată de nicio bancă centrală din lume și de niciun Guvern, iar calculele și tranzacțiile sunt stocate într-o rețea de calculatoare conectate între ele, dar fără un punct central. Acestea sunt deținute de către utilizatori.
Oracle s-a alăturat recent Hyperledger. Găzduită de Fundaţia Linux, aceasta reprezintă o colaborare open-source creată pentru a avansa tehnologiile tip blockchain din domeniu.
Boți inteligenți pentru firme
În fine, Oracle a mai anunțat că a dezvoltat și boți dotați cu inteligență artificială, care să ajute companiile să comunice cu clienții. Potrivit Oracle, circa 5 miliarde de telefoane mobile sunt folosite la nivel mondial, iar gigantul vrea să ajute firmele să comunice mai rapid cu utilizatorii.
“Întrucât comportamentul utilizatorilor s-a îndreptat dramatic spre platformele mobile şi de mesagerie, este important ca și companiile să evolueze pentru a susţine canalele preferate ale celor care interacționează cu aceste,” a spus Amit Zavery, Senior Vicepresident pentru dezvoltarea produselor, Platforma Oracle Cloud.
Noutățile au fost anunțate la Oracle OpenWorld, un eveniment anual realizat de către Oracle și destinat utilizatorilor săi.