„Orange este una dintre companiile aflate în discuţiile de preluare a AKTA şi poate şi cea mai determinată să o finalizeze, pentru că nu are operaţiuni fixe în retail pe baza unei reţele proprii”, a declarat pentru zf.ro – sub protecţia anonimatului – o sursă de pe piaţă, familiară cu aceste discuţii.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Orange nu au comentat informaţia. Nici Dinu Malacopol, CEO şi acţionar minoritar în cadrul AKTA, nu a dorit să comenteze informaţiile, menţionând doar că „există interes pe piaţă din partea mai multor operatori“ pentru achiziţie. El a refuzat, însă, să comenteze datele citate de ZF privind numele operatorilor interesaţi de achiziţie.

Achiziţia celui mai mare jucător independent de pe piaţa locală de cablu TV ar aduce Orange o reţea fixă care ajunge până în casele clienţilor din peste 30 de judeţe, cu aproximativ 700.000 de abonamente la serviciile de cablu TV, internet şi telefonie fixă.

În schimb, în Franța, Orange și-a lansat propria bancă. Aceasta este online, iar clienții pot deschide conturi, pot primi carduri, împrumuturi prin overdraft sau pot cumpăra asigurări. De asemenea, utilizatorii pot face plăți online.

Acţionarul majoritar al AKTA, jucător cu afaceri anuale de peste 50 mil. euro, este fondul de investiţii americano-asiatic Pinebridge, precizează sursa citată.

Furnizorul de cablu AKTA a intrat și pe piața telefoniei mobile, din 15 august 2017, în urma unui parteneriat cu Telekom, anunța compania, artunci, printr-un comunicat de presă. Anul trecut, abonamentele porneau de la 2 euro.

FOTO – akta.ro