Capitala grupează cele mai multe oferte de joburi, 289, aceasta fiind urmată de Constanța – 183, Ilfov – 150, Cluj-Napoca – 50 și Timișoara – 45.

„Angajatorii s-au arătat deschiși să-i ajute pe cetățenii ucraineni care doresc să se stabilească în România. Doar regiunea București-Ilfov are în acest moment aproape 450 de locuri de muncă pentru cetățenii ucraineni. Pe lângă orașele menționate, în Iași, Baia Mare și Sibiu mai sunt disponibile numeroase anunțuri de joburi de la companii care recrutează exclusiv ucraineni”, a declarat Raluca Dumitra, șeful de marketing al eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.

Care sunt salariile medii din marile orașe

Conform datelor Salario, comparatorul de salarii creat de eJobs, lefurile medii nete sunt:

  • 4.000 de lei în București și Timișoara
  • 3.800 de lei în Cluj-Napoca
  • 3.300 de lei în Ilfov
  • 3.000 de lei în Constanța.

Acestea nu sunt și salariile pentru posturile oferite, care variază în funcție de specificul fiecăruia.

Trei metode de aplicare

Candidații au la dispoziție trei metode de a aplica:

  • Contactează compania la numărul de telefon sau adresa de e-mail din anunț;
  • Pot aplica prin eJobs după ce își completează un CV în engleză;
  • Pot suna la numărul 0374.40.44.78 dacă au nevoie de ajutor din partea eJobs în procesul de aplicare.

În acest moment, pe eJobs sunt disponibile în total peste 38.000 de locuri de muncă.

Platforma Salario funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori. Până la acest moment, peste 370.000 de specialiști și-au introdus veniturile.

Peste 720 de contracte semnate

Peste 720 de cetăţeni ucraineni au înregistrat contracte de muncă în România în ultima lună, iar peste 350 s-au înregistrat la agenţiile de ocupare a forţei de muncă, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu, citat de News.ro.

Ca urmare a războiului declanșat de Rusia, în perioada 24 februarie – 24 martie, în România au intrat 572.754 de persoane dinspre Ucraina, potrivit datelor publicate de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi. Marea majoritate a ales să-și continue drumul către alte țări.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, la 18 martie, că aproximativ 80.000 de refugiați ucraineni au ales să rămână până la finalizarea ostilităților militare în România.

 
 

Urmărește-ne pe Google News