După mai mulţi ani în care oraşul e răscolit la propriu de săpături necesare modernizării rețelei de apă potabilă, locuitorii orașului Breaza au parte de o nouă surpriză… neplăcută!
Recent, s-a descoperit că apa de la robinet, până acum considerată potabilă, conține bacteria anaerobă Clostridium perfringens. Bacteria poate provoca intoxicație alimentară și gangrenă gazoasă. HidroPrahova i-a anunțat pe locuitorii orașului Breaza să nu bea apă de la robinet deoarece „parametrii de potabilitate sunt neconformi”. Apa poate fi folosită doar la toaletă. „În eventualitatea folosirii apei pentru consum, aceasta trebuie fiartă în prealabil, timp de 10 minune, apoi răcită”, se menționează în anunțul HidroPrahova. Bacteria a fost depistată zilele trecute, când la Breaza a avut loc o avarie pe conducta de transport a microhidrocentralei din care este alimentat rezervorul ce deservește orașul Breaza și comuna Adunați. Atunci apa a fost oprită pentru remedierea avariei, iar pe lângă reparațiile la conductă, HidroPrahova a executat și lucrări de igienizare și spălare a rezervorului. Presa locală notează că înainte de reluarea distribuției apei, au fost prelevate probe de apă, care au fost trimise la analize și atunci s-a descoperit existența bacteriei. Potrivit directorului general al HidroPrahova, Adrian Semcu, situația va fi remediată în zilele următoare.
Datorită aerului puternic ionizat și pentru că e situată la doar 100 de km de București, localitatea Breaza a fost ”botezată” în ultimii ani drept sectorul 7 al Capitalei. Stațiunea este plină de case de vacanță, a început chiar să devină mai interesantă pentru turiști, dar, din păcate, infrastructura lasă mult de dorit…