Cuprins:
Florența impune un plan în 10 puncte pentru combaterea turismului excesiv
Cu arta și arhitectura renascentistă uimitoare, Florența a fost mult timp populară printre vizitatori. Dar, la fel ca multe alte locuri din Italia și din alte părți ale lumii, orașul a înregistrat o creștere drastică a numărului de turiști în ultimii ani, ceea ce a dus la o reacție din partea rezidenților.
Săptămâna aceasta, în timp ce orașul se pregătește să găzduiască miniștrii turismului din grupul G7 al celor mai avansate economii ale lumii, autoritățile au aprobat un plan în 10 puncte pentru abordarea problemei, prezentat de primarul Sarah Funaro.
În prima linie se află cutiile pentru chei utilizate de proprietarii care închiriază pe scurt pentru a facilita check-in-urile oaspeților, care vor fi restricționate în centrul orașului. În ultimul timp, aceste cutii au fost vandalizate, localnicii frustrați lipindu-le cu X-uri roșii.
De asemenea vor fi impuse limite pentru „vehiculele atipice”, cum ar fi mașinuțele de golf, care au devenit din ce în ce mai populare pentru ghizii turistici pentru a duce vizitatorii prin oraș în zonele în care traficul auto este restricționat. Decretul interzice, de asemenea, utilizarea amplificatoarelor și a difuzoarelor de către ghizii turistici.
Peste 7,8 milioane de oameni au vizitat orașul Florența
Măsurile sunt menite să facă din Florența un „oraș viu și unic” atât pentru vizitatori, cât și pentru rezidenți, se arată într-un comunicat al consiliului orașului.
Consiliul a anunțaat că restricțiile sunt determinate de un aflux de turism care a devenit nesustenabil pentru rezidenții care locuiesc acolo. Se spune că peste 7,8 milioane de oameni au vizitat Florența în primele nouă luni ale anului 2024.
„Orașul nu mai este capabil să susțină o prezență atât de masivă a activităților și mijloacelor de uz turistic exclusiv concentrate în doar cinci kilometri pătrați” a precizat Consiliul.
În Florența au avut loc numeroase incidente. Vara aceasta, o turistă a fost filmată mimînd un act sexual cu statuia lui Bacchus. În ianuarie, șeful muzeului Galleria dellAccademia a numit Florența o „prostituată” care a cedat din cauza turismului excesiv. „Odată ce devine prostituată, este dificil să ă virgină”, a spus Cecilie Hollberg.
Florența este cea mai recentă destinație care a implementat restricții privind turismul de masă. Săptămâna trecută, situl arheologic din Pompei a anunțat că va limita vizitatorii zilnici la 20.000 și va cere bilete personalizate.
Supraturismul din Italia, rezultat al unei administrari defectuoase
Veneția a anunțat, de asemenea, că va percepe din nou o taxă de intrare în 2025, în timpul vârfului de sezon, iar în Roma, accesul va fi restricționat la fântâna Trevi, odată ce lucrările de renovare se vor finaliza în decembrie, a declarat primarul Romei.
Ministrul italian al Turismului, Daniela Santache, care va găzdui summitul G7 care va avea loc săptămâna aceasta, a susținut ca, în loc să reducă amploarea turismului, țara ar trebui să aducă până la 50 de milioane de vizitatori pe an.
Ea a sugerat că supraturismul în Italia este un produs al administrării defectuoase. „Nu pot fi de acord cu acest cuvânt, supraturism, totuși, înțeleg că avem teritorii în care sunt prea mulți oameni”, a spus ea in timpul unui summit de turism, înaintea G7.
Mihaela19800 • 14.11.2024, 10:12
Ar trebui sa le pupe picioarele turistilor, caci din asta traiesc majoritatea. Dar asta e noua politica globalista, cu stoparea turismului. Vacantele sa fie doart pentru bogati iar scavii sa stea pe cocioc.