„Sfidarea sistematică a instituţiilor UE nu face decât să ne plaseze într-o zonă marginală care riscă să afecteze interesele fundamentale ale României, atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi pe plan internaţional. Deci, să plece acasă. (…) Se vede un lucru foarte clar – şi anume că guvernul PSD a transformat România în oaia neagră a Uniunii Europene şi că sunt declaraţi guvernanţii PSD repetenţi de către Comisia Europeană”, a declarat Orban la Parlament.
Preşedintele PNL a vorbit despre obiectivele României şi cum ne îndepărtăm de ele din cauza politicilor fiscale.
„Guvernele PSD arată că nu sunt în stare să conducă România, că se îndepărtează de la obiectivele fundamentale pe care le are ţara noastră şi că nu fac altceva decât pas cu pas să transforme România într-o oaie neagră a Uniunii Europene. Îi atrag atenţia lui Teodorovici că bugetul României nu este Circul Orlando. Creşterea costului finanţării se datorează în exclusivitate creşterii inflaţiei care are la bază măsurile aberante ale guvernelor PSD de la preluarea puterii”, a mai spus Ludovic Orban.
Zona euro este departe pentru România, adaugă preşedintele PNL, şi i-a catalogat pe guvernanţi drept „ageamii, analfabeţi economici, nişte indivizi care nu înţeleg că România este o ţară a UE”.
Comisia Europeană (CE) a lansat un avertisment pentru România, în ceea ce privește independența justiției din țara noastră. În analiză în cadrul recomandărilor specifice de țară, pentru România, Comisia Europeană atrage atenția asupra evoluțiilor legislative din ultima vreme, afectării idependenței justiției și a cadrului legislativ anticorupție.
Astfel, a atras atenția asupra evoluțiilor legislative din ultima vreme, afectării idependenței justiției și a cadrului legislativ anticorupție, asupra corupției din aparatul bugetar de la toate nivelurile, precum și asupra suspiciiunilor de fraudă din licitațiile publice, care afectează construcția de autostrăzi și spitale în țară.De obicei se făceau referiri privind mai degrabă economia, România și Ungaria fiind deja avertizate cu privire la o abatere bugetară în 2017, dar propunerea emisă miercuri, 23 mai, de către Comisie, privind recomandările specifice de țară (pe care ar urma să le adopte Consiliul Uniunii Europene), cuprinde neobișnuit de multe referiri la presiunile față de justiție și la lupta anticorupție.
Citeşte şi: Părinții nu trebuie să le dea copiilor alimente cumpărate de pe stradă, shaorma, fast-food. “Sunt enorme riscurile dacă îi hrănesc ca pe adulți”