”Din câte știm noi, la Spitalul Militar din Belgia, testul a ieșit negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip RT-PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un test antigen. Domnul doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat, iar ca atare are anticorpi, probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică. Din informațiile pe care le avem de la spital, testul de RT PCR este negativ”, a declarat Ludovic Orban, marți, într-o conferință de presă.

Reacția premierului vine după ce aseară Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a spus că medicul a fost testat pozitiv la coronavirus, în urma unui test RT PCR.

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test RT-PCR a ieșit pozitiv. El a mai suferit infecția cu SARS-COV-2, în martie-aprilie și a donat plasmă în repetate rânduri. Rămâne și evaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru COVID și rămâne să avem un răspuns zilele următoare”, a declarat Nelu Tătaru luni seara.

Premierul a venit cu noi detalii despre starea medicului Cătălin Denciu.

”Domnul doctor Denciu a fost infectat cu Covid-19 și s-a vindecat, nu știu să vă spun exact perioada, aprilie-mai, dar a trecut prin boală și s-a vindecat. Este stabilă, ne rugăm să se vindece, știți că trei zile sunt foarte importante, când apar dezechilibre. Suntem aproape de perioada de 3 zile”, a mai spus Orban.

Medicul Cătălin Denciu a fost transportat pe 15 noiembrie la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, la 12 ore de la tragedia de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Urmărește-ne pe Google News