”Sunt convins că numărul votanților va fi mai mare decât al semnatarilor. Sunt cel puțin 7-8 voturi peste numărul semnatarilor”, a declarat Ludovic Orban.
Unul din voturile în plus ar putea proveni de la deputatul Emil Havrici a cărui plecare din PSD a fost anunțată, ieri, pe Facebook, de către Victor Ponta.
„Bun venit în Echipă şi în Grupul ProRomania colegului nostru Deputat de Suceava Emil Havrici. Trebuie să reclădim social democraţia şi Romania!”, a scris Ponta în postare.
Ulterior, Orban a spus că Havrici nu este în grupul celor patru parlamentari PSD care au semnat textul moțiunii. ”Deputatul de la Suceava care a trecut la Pro România nu a apucat să semneze moțiunea de cenzură”, a spus liderul liberal.
Numele altor doi potențiali votanți ai moțiunii a fost dezvăluit de către fostul ministru Nicolae Bănicioiu, deputat al Pro România. Marți seară a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături colegul său de partid Ion Mocioalcă și doi deputați PSD de Cluj, Horia Nastra și Cornel Itu.
Comentariul lui Bănicoiu la această fotografie – ”Eu zic că totuși trece moțiunea” – precum și zâmbetele largi afișate de cei patru protagoniști sunt încă un motiv de neliniște pentru premierul Dăncilă, mai ales că imaginea a fost postată miercuri dimineață și de către Nasra, cu comentariul ”Alături de colegi și prieteni”.
Nasra a fost înlocuit recent de la conducerea PSD Cluj și nu și-a ascuns în ultima vreme nemulțumirea față de modul în care este condus partidul.
”Consider că în acest moment guvernarea social-democrată poate continua doar într-o nouă alianţă de stânga PSD – Pro România – ALDE, cu o largă majoritate parlamentară! De asemenea, un singur candidat la prezidenţiale este cea mai bună variantă la actualul preşedinte. Cât despre respingerea Rovanei Plumb… cine a propus şi susţinut această nominalizare să-şi asume şi eşecul!Pentru cei care încă vor să audă şi să evite un dezastru: Scoateți-vă ochelarii de cal!”, scria Nasra joi trecută.
În aceste condiții, numărul potențialilor votanți ai moțiuni a ajuns la 240 de parlamentari, cu condiția ca opoziția să-și mobilizeze oamenii la vot, indiferent de ziua votului, iar PSD să nu reușească să atragă de partea sa deputați și senatori de la opoziție.