Concertul face parte din proiectul “New Hope”, inițiat de violoncelistul și dirijorul Octavian Lup, și își propune să aducă puțină bucurie celor care luptă, în această perioadă, cu pandemia, atât bolnavi, cât și cadre medicale.

“Încercăm să ducem muzica acolo unde există suferință, inclusiv în rândul medicilor, care trec și ei printr-o perioadă extrem de grea, să dăruim un strop de speranță”, a mărturisit pentru Libertatea dirijorul Octavian Lup.

Artistul a explicat că ideea campaniei a început dinainte de pandemie, iar orchestra plănuia să cânte nu doar la spitale, ci și la azilele de bătrâni și în penitenciare, acolo unde “muzica ar putea alina suferința”.

Medicii au urmărit de la distanță concertul orchestrei New Hope

Pandemia nu a făcut decât să accentueze nevoia de a face aceste concerte.

“Cei de la Spitalul Fundeni mi-au spus că au urmărit momentul cu lacrimi în ochi și că le-am făcut o mare bucurie. Ceea ce nu face decât să mă bucure, pentru că ăsta e, de fapt, scopul proiectului”, a mai spus dirijorul.

Solista de operă Veronica Anușca

Octavian Lup face parte din orchestra Operei Naționale din București și este lector universitar la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Din orchestra New Hope mai fac parte soliștii Veronica Anușca (voce), Cornelius Zirbo (violoncel) și Rafael Butaru (vioară).

După cele două concerte susținute la spitalele din Cluj și concertul de la Fundeni, din București, artiștii vor să ducă muzica clasică și la alte spitale din țară.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

 
 

Urmărește-ne pe Google News