„Este o variantă de lucru (n.r.-ordonanţă de urgenţă). Nu ştim ce va face Guvernul, dar noi vom lucra în continuare în comisie. Mai sunteţi restanţieri cu Codul penal. Eu cred că prin procedură parlamentară e mai bine pentru că putem ţine cont de toate opiniile exprimate. Oamenii trebue să înţeleagă că şi aceste coduri or să trebuiască, odată şi-odată, adoptate”, a declarat Florin Iordache, la Parlament.

Mai mult, social-democratul s-a arătat deranjat de opoziţia făcută de USR şi de faptul că şeful statului a contestat legile justiţiei la Parlament, fapt care ar conta pentru stabilirea oportunităţii unei ordonanţe de urgenţă.

„Modul în care se poziţionează opoziţia, modul în care se poziţionează preşedintele, de a tot ataca, de a tergiversa intrarea în vigoare a legilor, asta e marea problemă. Avem nişte decizii ale Curţii, avem nişte decizii care trebuie implementate, directive, decizii CEDO. Ăsta ar trebui să fie semnalul să le dea de gândit celor care vor să iasă în stradă. În funcţie de modul în care se desfăşoară dezbaterile în Parlament, vedem (dacă e oportună o ordonanţă de urgenţă)”, a explicat preşedintele comisiei speciale privind legile justiţiei.

Florin Iordache şi alţi membri ai comisiei discută marţi, de la ora 15:00, cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia despre modificarea Codurilor penale.

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News