Un nou studiu realizat de cercetători din Turcia, Germania şi Marea Britanie arată că respiraţia nazală este „semnificativ îmbunătăţită după un raport sexual care a inclus un orgasm, în aceeaşi măsură ca după administrarea unui descongestionant nazal”, conform publicației britanice.

Cuplurile care au participat la studiu au primit câte un dispozitiv pentru a-și măsura fluxul de aer nazal înainte de sex, imediat după punctul culminant și la momente regulate de timp după aceea. 

Conform raportului echipei, sexul a fost la fel de eficient în desfundarea nasului, pentru o perioadă de cel puțin o oră, ca produsele din comerț folosite pentru asta. 

Totuși, echipa a recunoscut că nu a primit date ferme de la toată lumea. „Cred că unii oameni nu s-au putea concentra asupra dispozitivului”, a spus unul dintre cercetători. Modul în care sexul ar putea desfunda nasul nu este pe deplin clar, dar echipa care a efectuat această cercetare vede o serie de factori în joc. 

„Cred că este un amestec de entuziasm, exercițiu fizic și schimbări hormonale care vin odată cu orgasmul”, conform The Guardian.

Barba folosită ca protecție

O altă descoperire premiată este cea în care mai mulți cercetători au găsit dovezi pentru capacitatea bărbii de a oferi protecție. După ce au aruncat greutăți pe un material asemănător osului acoperit cu lână de oaie, aceștia au concluzionat că pielea păroasă absoarbe mult mai multă energie decât pielea netedă.

„Nu este vorba despre faptul că barba oferă multă protecție. Un pumn cu adevărat puternic va fi întotdeauna periculos”, a spus unul dintre cercetători. „Ceea ce putem spune este că oferă o oarecare protecție oaselor și pielii”, mai notează The Guardian. 

Cea de-a 31-a ediţie a premiilor anuale Ig Nobel care, potrivit organizatorilor, recompensează realizări ştiinţifice care „îi fac pe oameni să zâmbească şi apoi să reflecteze” și nu ar trebui confundate cu adevăratele premii Nobel, a fost organizată pentru al doilea an consecutiv în format online din cauza pandemiei de coronavirus, notează Hotnews.

Anul acesta, adevărați laureați ai Nobelului au înmânat 10 Ig Nobels oamenilor de știință, economiștilor, medicilor și matematicienilor din 24 de țări de pe șase continente.

 
 

Urmărește-ne pe Google News