Al-Kadi a declarat că „am fost împușcat în picior de teroriști pe 7 octombrie” și, în timp ce era în captivitate, a fost operat pentru a-i îndepărta glonțul. 

„Operația a fost făcută aproape fără anestezie și a fost extrem de dureroasă“, a declarat beduinul salvat. El a mai spus că „am fost martor la uciderea unui prizonier, lângă mine”.

„Inițial, am fost ținut într-un apartament cu alți ostatici și era foarte puțină mâncare”, a precizat Al-Kadi, care, ulterior, a ajuns într-unul dintre celebrele tuneluri ale groazei.

După aproximativ două luni, teroriștii m-au mutat într-un tunel. Acolo, eram singur, înconjurat doar de teroriști. Nu puteam face diferența dintre zi și noapte. Nu am văzut lumina soarelui.

„Teroriștii mascați” îi dădeau 3 felii de pâine pe zi. Bărbatul a precizat că i s-a permis să facă baie o dată pe lună, „când mă lăsau să mă scald într-un bazin. Eram ținut singur, în întuneric total”.

În cea mai mare parte a zilei studia și citea din Coran, cu lumină de la o baterie mică, „era curent electric în tuneluri doar aproximativ trei ore pe zi”.

Al-Kadi a povestit că, în ziua salvării, a auzit bombardamente puternice în Gaza: „În ultimele zile de captivitate, teroriștii mi-au lăsat o porție de pâine și au fugit”. Abia mai târziu, avea să audă ebraică și să-și dea seama că soldații IDF operau în apropiere.

Al-Kadi, rezident al orașului Rahat, a fost internat la Centrul Medical Soruka din Beer Sheva, și a fost externat miercuri, 27 august.

A lucrat într-o fabrică din kibbutzul Magen. Are 11 copii și este bunic. Familia a aflat despre răpirea lui printr-un videoclip care a fost postat de Hamas pe rețelele de socializare.

Fratele lui Al-Kadi a declarat presei că Farhan i-a sărutat picioarele mamei sale la întoarcerea acasă. „Am trecut prin iad, toți răpiții ar trebui să se întoarcă”, a completat acesta.

După ce s-a întors acasă, Farhan a spus că „mă simt grozav”. I-a cerut premierului Benjamin Netanyahu să spună „da” acordului de armistițiu cu Hamas.

Urmărește-ne pe Google News