După această descoperire, cercetătorii vor efectua mai multe studii de laborator, pentru a afla mai multe informații despre viaţa dinozaurilor, conform Digi 24.

După două săptămâni de săpături, specialiștii au scos la lumină mai multe fragmente de fosile de titanozauri. cercetătorii nu au divulgat locul exact unde a fost făcută descoperirea, pentru a proteja fosilele de persoanele curioase.

Săpăturile au fost făcute de 10 studenți și de doi geologi, acolo unde în urmă cu 66 de milioane de ani se afla o insulă pe care trăiau diferite specii de dinozauri.

15 ouă de dinozaur, descoperite într-o altă zonă

Într-o altă zonă, cercetătorii au descoperit două cuiburi cu 15 ouă de dinozaur pitici, unici în lume tocmai datorită taliei mici.

„La Livezi, interesant este că acolo se cunoştea faptul că există coji de ouă de dinozaur de mai bine de 10 ani, dar abia anul trecut am reuşit să găsim primul cuib de dinozaur suficient de mare şi anul acesta am reuşit să mai adăugăm două cuiburi. Deci în felul acesta, localitatea Livezi devine o localitate cu cuiburi de dinozauri. Şi asta este important pentru că este a patra localitate de tipul ăsta din zona Geoparcului”, a explicat cercetătorul Zoltan Csiki-Sava, conform sursei citate.

Geologii încearcă acum că descopere de la ce specie de dinozauri provin ouăle.

Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului, acolo unde au avut loc săpăturile, este inclus în patrimoniul UNESCO.

Citește și: Descoperire uimitoare la o specie de dinozaur găsită în România

 
 

Urmărește-ne pe Google News