Romanii sunt mari amatori de carne de pasare si mai ales de oua. Potrivit unui studiu, un roman consuma aproximativ 21 de kilograme de carne de pasare pe an si aproape 300 de oua. Medicii recomanda consumul zinic al acestor produse pentru toate categoriile de varsta datorita continutului mare de fier, fosfor, potasiu, zic si cupru.

Este bine sa consumati carne de pasare si oua pentru ca:

-Atat carnea de pui, cat si oul sunt surse importante de minerale si vitamine, furnizand intr-o proportie variabila majoritatea vitaminelor complexului B, A, D, K, E,  fier, cupru, zinc, magneziu, fosfor, potasiu, calciu.

-Datorita continutului caloric scazut, aceste produse intra in componenta majoritatii dietelor recomandate de nutritionisti impotriva obezitatii.

-Carnea de pasare are un continut de grasimi cu pana la 30% mai scazut decat cea de vita, porc sau oaie.

Calorii putine, proteine mai multe

-Oul e o sursa importanta de vitamine, putand fi considerat, din perspectiva continutului proteic, “campionul alimentelor”. 

-Prin continutul ridicat de lecitine, oul confera efecte tonifiante pentru sistemul nervos central si are un continut ridicat de fosfor, calciu si fier. 

-Carnea si organele de pasare constituie o sursa bogata in saruri minerale si vitamine.

Sfaturi pentru cumparatori:

-Inainte de a cumpara din magazine carne de pasare, asigurati-va ca aceasta e proaspata. Carnea de pasare proaspata are un miros specific placut, o culoare alb-roz pal deschis si nu trebuie sa se lipeasca de degete atunci cand este atinsa.

Verificati daca produsul este etichetat si marcat cu datele de fabricatie si valabilitate. 
– Respectati cu strictete temperatura de – 18°C! 
– Nu cumparati carne de pasare cu resturi de fulgi, intestine, trahee sau gusa: incarcatura de microbi e mai mare. 
– Nu cumparati carne de la orice colt de strada. Prin consumul acesteia puteti risca sa va imbolnaviti foarte grav.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News