Galbenusul de ou de fazanita e, prin complexitatea continutului in vitamine, microelemente, lecitina, un excelent fortificant al organismului.
„Galbenusul are aceleasi recomandari si eficiente ca cel al oualor de prepelita, pe care le depaseste prin cantitatile ridicate din componenta asigurata si de volumul mai mare, aproape dublu”, afirma doctor Vadim Nestorov.
Galbenusul de ou de fazanita se recomanda in starile de astenie, depresie, de surmenaj intelectual, in perioadele de convalescenta sau postoperatorii.
Are o actiune pozitiva, spectaculoasa la persoanele slabite, debile, sufe-rinde de diabet combatant, stare de astenie si de permanenta sete. Consumul de galbenus mareste considerabil eficacitatea citostaticelor administrate persoanelor afectate de cancer. Galbenusul de ou de fazanita se include ca un excelent drenant al vezicii biliare, cu o utilizare majora in dischineziile biliare si in protectia celulei hepatice afectata de diferite substante nocive si viroze, evitand instalarea si evolutia unei ciroze.
Cura de galbenus de ou de fazanita consta in consumul zilnic de 2-3 oua timp de 17-20 de zile consecutiv.
Se consuma simplu sau in amestec cu zahar vanilat, miere de albine (la diabetici, cu zaharina). Prima „doza” de 1-2 galbenusuri se consuma dimineata, a doua seara cu cel putin o jumatate de ora inainte de consumarea alimentelor obisnuite.
Comparativ cu prepelitele japoneze, care depun oua zilnic si in tot timpul anului, fazanitele au o perioada de ouat limitata la lunile aprilie-iulie.