La termenul de luni al apelului judecătorii l-au chemat la bară pe omul de afaceri Ovidiu Tender care a explicat fără niciun menajament contextul în care a ajuns să discute cu fosta șefă a DIICOT despre modalitățile în care să scape cu o condamnare blândă în dosarul instrumentat chiar de același magistrat.

În declarația sa Ovidiu Tender a amintit de o discuție avută cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu care i-ar fi cerut patru milioane de dolari în anul 2005 pentru ca DIICOT să nu declanșeze o amplă operațiune împotriva sa. Acesta a povestit că nu a mers pe mâna colegului său de afaceri și că ulterior a intrat în colimatorul anchetatorilor.

Acesta a ajuns cu declarația la o dată mai recentă și a povestit că după ce Alina Bica nu a mai fost secretar de stat a venit la el pentru a-i spune că ar putea ajunge șefă la DIICOT context în care ar vrea să îl ajute.

Profeția lui Vântu

„El (Sorin Ovidiu Vântu – n.r) mi-a dat un termen de două luni de zile cu care am fost se acord pentru a încerca să văd cine e în spatele acestei chestii.

Evident nu am plătit dar nici nu am reușit sa aflu despre ce e vorba.

El mi-a spus în 25 iulie 2005 după ce i-am spus că nu am făcut rost de acei bani că «asta este, oamenii consideră că le-ai tras țeapă și de acum îți iei soarta în propriile mâini».

Nu mi-a dat niciun fel de alt detaliu. La începutul lunii august Alina Bica m-a chemat la DIICOT și mi-a dat interdicție de a ieși din țară.

La o săptămână după prima discuție cu SOV ea (Alina Bica – n.r.) m-a chemat la parchet iar pe hol mi-a spus că mă felicita pentru că v-ați descurcat.

Am înțeles că acea felicitare a fost rezultatul întâlnirii cu Vântu. Eu i-am mulțumit pentru felicitări și am tras concluzia că asta e semnalul pe care îl așteptam.

La acea prima întâlnire cu Vântu i-am spus că vreau să văd că nu e țeapă și că e adevarat ce spui.

El a spus atunci că voi fi chemat la DIICOT iar acolo voi primi un semnal . Cred că felicitarea a fost semnalul”, a explicat afaceristul în fața judecătorilor ICCJ.

Cadouri de lux pentru un magistrat „deluxe”

Ovidiu Tender a povestit între altele că relația sa cu Alina Bica se îmbunătățise după trimiterea sa în judecată de către magistrat până la punctul în care aceasta discuta cu soția sa.

Legat de aceste aspecte Tender a povestit despre vizite făcute în Făgăraș la casa părintească a magistratului dar și despre niște cadouri de lux pe care Alina Bica le-ar fi primit drept atenție de la soții Tender.

Mai precis a explicat omul de afaceri Alina Bica ar fi primit o poșetă de câteva mii de euro dar și un ceas Rolex în valoare de cinci mii de euro.

El nu a mai putut să își amintească precis contextul oferirii acestor bunuri dar spune că au fost date cu certitudine și primite de către magistrat. El spune că e foarte posibil ca ele să îi fi fost date efectiv Alinei Bica de către soția sa și a precizat că ceasul Rolex a fost cumpărat special de el când era cu soția sa la Paris.

În același context Tender a povestit cum i-a făcut imagine Alinei Bica în fața ambasadorilor Olandei și a Israelului cărora le-a cerut promovarea în mediul internațional a magistratului.

„Lucrurile au mers mai departe.

Între timp eu am mai fost pe la ea acasă pe la Făgăraș. Am fost în perioada în care eram în relații bune. Ea a lansat invitația. Cred că a vorbit cu soția mea.

La inițiativa mea am organizat o întâlnire cu ambasadorul Olandei și al Israelului la care a fost și Alina Bica. A fost o cină la reședința ambasadorului Olandei.

Ea a fost cu soțul ei. Acolo am spus că e o fată de mare angajament și perspectivă și le-am cerut celor doi să o promoveze în mediul internațional.

A venit toamna anului 2014, iar premergător alegerilor, Alina Bica era convinsă că prin intermediul lui Traian Băsescu care era în relații cu Elena Udrea, care îi era ei prietenă apropiată, ea va ajunge la președintele Iohannis și va fi promovată procuror general al României.

Alina Bica a spus că trebuie să stau liniștit și că lăsăm dosarul pentru după alegeri, când va fi închis”, a spus Tender în fața judecătorilor.

Citește și Fenomen în Parlament: majoritatea devine unanimitate, iar cutuma-lege. Fondul Suveran, adoptat neregulamentar

 
 

Urmărește-ne pe Google News