Acesta spune însă că pacienții cu diabet nu trebuie să se îngrijoreze pentru că există variante de tratament

„Alternativele sunt, fie tablete care conţin aceeaşi substanţă activă, practic tot semaglutida, fie alte tratamente injectabile care pot să fie administrate atât săptămânal, cum se întâmpla şi în cazul Ozempicului, cât şi zilnic”, a precizat Timar, relatează Antena 3.

La începutul lunii iunie, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a anunțat că după data de 31 iulie 2024, medicamentul Ozempic, în toate cele trei concentraţii – 0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg – şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, nu va mai fi disponibil în România, din motive comerciale.

Semaglutida va fi disponibilă persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, în formă de comprimate orale, la recomandarea medicului. Conform autorităților, producătorul a dat asigurări că va pune pe piaţă cantităţi care să asigure întregul necesar pacienţilor care suferă de diabet zaharat de tip 2.

Agenţia a precizat că va supraveghea piața pentru respectarea acestui angajament, astfel încât să nu existe niciun impact negativ asupra pacienţilor diabetici.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News