Când vine vorba de organizarea şi decorarea bucătăriei trebuie luate în calcul toate aspectele, astfel încât rezultatul final să fie cel dorit – o cameră caldă, primitoare şi bine organizată. Alegerea gresiei poate da bătăi de cap, însă descoperind câteva trucuri simple vei reuşi să te bucuri de o bucătărie aspectuoasă, asemeni celor din paginile revistelor specializate în design interior. Iată secretele care îți pot fi de folos și îţi pot uşura această sarcină .

Alege gresie de calitate!

Primul detaliu care face că lucrarea de modernizare a bucătăriei să fie una de succes este legat de calitatea materialelor folosite. Deoarece plăcile ceramice sunt destul de greu de montat şi operaţiunile de placare lasă în urma murdărie şi praf, este important să alegi gresie de calitate. Materialele ceramice cu caracteristici deosebite sunt mai rezistente în timp şi îşi păstrează aspectul impecabil pentru perioade îndelungate. O gresie bună este mai uşor de montat, are aspect estetic mai plăcut, iar pierderile suferite în timpul operaţiunii sunt minimizate.

Plăcile ceramice de calitate sunt poroase şi rezistă foarte bine la trafic intens. Pentru interior sunt recomandate modele de gresie porțelanată, care rezista foarte bine la mediile speciale cu umiditate ridicată specifice bucătăriei, au aspect plăcut şi au caracteristici anti-alunecare.

Optează pentru culori neutre

Culorile neutre sunt perfecte pentru bucătarii pentru că ascund foarte bine micile imperfecţiuni şi chiar micile urme create de căţel, prichindel şi de a adulţii neîndemânatici. Picăturile de lichid căzute accidental nu sunt atât de evidente pe plăcile ceramice în culori neutre, deci vei scurta din timpul petrecut cu curăţarea pardoselii.

Trebuie să ţii seama că o bucătărie de mici dimensiuni este bine pusă în valoare de tonuri deschise şi aspect lucios. O gresie bej dublu şlefuită aflată în incidența razelor solare poate oferi un aspect somptuos întregii încăperi, deci merită luată în considerare.

În situaţia în care suprafaţa bucătăriei este generoasă, te poţi orienta cu încredere către modele de gresie în culori închise, ba chiar poţi îndrăzni să creezi şabloane vintage/moderne  care să oferă un plus de personalitate încăperii. Jocurile de culori create de maro, gri şi antracit pot spori atmosfera caldă din bucătărie.

Nu te feri de combinaţii inedite! Gresia stil parchet, asocierile contrastante de culori sau nuanţe pot crea efecte vizuale cu adevărat impresionante, deci merită să acorzi mai multă atenţie acestor amestecuri moderne.

Optează pentru dimensiunile potrivite

Plăcile mari de gresie sunt foarte atractive, însă nu sunt potrivite pentru toate  încăperile. Suprafeţele puţin generoase sunt mai bine evidenţiate de plăcile ceramice mici şi de cele care imită parchetul. Este bine să analizezi cu atenţie aceste detaliu, astfel vei reduce pierderile şi vei reduce cheltuielile.

Alege un model care să completeze celelalte încăperi

Într-o locuinţă armonioasă echilibrul este un detaliu cheie care ajută la obţinerea unor efecte vizuale deosebite. Un model perfect de gresie pentru bucătărie trebuie să fie în ton cu gresia/parchetul din celelalte încăperi, sau cel puţin cu cea învecinată. Contrastele puternice de la o cameră la alta pot produce efecte vizuale neplăcute şi pot genera stare de stres şi anxietate. De aceea este important ca între încăperi să existe continuitate, să se păstreze aceeasi paletă cromatică sau textură vizuală apropiată.

Pentru a beneficia de mediul armonios mult visat este important să acorzi atenţie și celorlalte elemente integrate. Faianţa, mobila de bucătărie şi aparatele electrocasnice introduse trebuie să se completeze armonios. Personalizarea acestui spaţiu se poate realiza cu uşurinţă cu ajutorul accesoriilor care oferă un plus de culoare şi energie încăperii.

Urmărește-ne pe Google News