Cu ocazia evenimentului, a fost inaugurat un tur de vizitare a celor trei habitate incluse în Directiva Habitate – Rețeaua Europeană de Arii Protejate: Natura 2000.
De acum, studenții și elevii pot solicita Apa Nova București organizarea unor circuite de vizitare. În perioada 2012-2013, un grup de specialişti coordonat de Prof. dr. Anca Sârbu, a realizat un studiu pentru inventarierea diversităţii biologice din zona staţiei Arcuda. Rezultatele au arătat o diversitate remarcabilă a florei (354 de taxoni), a vegetaţiei (10 tipuri de comunităţi vegetale) şi a faunei (108 taxoni).
Pe o suprafaţă de 136 de hectare, Arcuda adăposteşte galerii de salcie şi de plop, vegetaţie acvatică submersă şi emersă, vegetaţie higrofilă, pajişti întinse, plantaţii de salcâm, livezi de pomi fructiferi, orhidee rare, plante acvatice carnivore, ferigi unice, reptile şi amfibieni.
„Cercetările ştiinţifice promovate şi susţinute de Apa Nova București, în calitate de utilizator economic al Staţiei Arcuda au permis cunoaşterea biodiversităţii remarcabile a perimetrului ecologic al zonei şi au fundamentat activităţile necesare protecţiei şi conservării patrimoniului natural existent”, a declarat coordonatorul studiului Prof. dr. Anca Sârbu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro