Astazi, Iustin Paraschiv detine grupul de firme Carmistin (Carmistin International, Avicarvil Farm, Avirom Plus, Avicarvil Procurment, Pajo Holding, Avicarvil, Pajo Agriculture, Porcellino Grasso si Agrikilti) care produce anual peste 20.000 de tone de carne de pui, 250.000 de porci si 10.000 de vite in viu in cele 18 ferme specializate. Grupul detine 14 ferme de pui in Valcea, Arges si Gorj, 3 ferme de porci in Valcea, Olt si Hunedoara si o ferma de vite in Prahova. Carmistin are in acest moment peste 1200 de angajati si este unul dintre cei mai mari jucatori din industria agro-alimentara din tara. La finalul anului 2017, Carmistin a achizitionat Avicola Targu Jiu si a anuntat o investitie de 20 de milioane de euro pentru modernizarea companiei achizitionate.
Revenind la inceputurile sale in lume afacerilor, Iustin Paraschiv isi aminteste: „intr-o zi am vazut ca intarzie foarte mult masinile cu marfa de la importatorul de carne – o afacere fondata de oameni care lucrasera anterior la fosta companie de stat prin care se derula importul si exportul cu alimente. Asa ca m-am gandit sa incerc marea cu degetul. Am angajat un baiat bun vorbitor de engleza si am inceput sa sun in toata lumea. Am cautat pe internet sa vedem de unde putem aduce carne – furnizori sau producatori”.
Dupa o perioada de cateva luni, a gasit un canal bun in Austria si a importat primul camion de marfa, mult sub pretul la care cumparau materie prima parintii lui. Odata stabilita o relatie cu furnizorii de carne, acestia au inceput sa-l caute, sa-i vanda marfa in continuare. Primul pas pentru fondarea firmei Carmistin, in 2001 a fost momentul in care a adus mai multa carne decat era planificat, ceea ce i-a creat probleme: nu avea unde s-o depoziteze. A trebuit sa o vanda la producatorii de mezeluri pe care i-a gasit in Pagini Aurii. La final, profitul a fost de cateva sute de euro si spune acum ca era extraordinar de fericit. Neasteptat a fost ca dupa ce micii mezelari au luat prima oara carne de la el, au inceput sa-i mai ceara. A vazut ca treaba devine serioasa – il sunau si furnizorii externi, si procesatorii interni.
„Romania se poate dezvolta cel mai mult in zona de agricultura, zootehnie si productie”, spune Iustin Paraschiv, cel care dupa aproape 20 ani de la intrarea in afaceri continua sa fie un jucator important pe piata agro-alimentara din tara.