Alege carnea potrivită!

În magazinele LIDL din ţară găseşti toate variantele de carne de porc la caserolă.
♦ Pentru friptură alege ceafă cu os dacă vrei un gust deosebit şi ofriptură fragedă, sau coltlet cu os, pe care îl găseşti la LIDL, dacă îţi place carnea mai slabă. Muşchiul file este cel mai potrivit pentru siluetă. E bine să îl găteşti întreg, împănat sau glazurat în cruste dulci-picante. Îl găseşti gata de gătit la LIDL.
Serveşte friptura alături de legume gătite, murături sau salate. Va fi mai uşor de digerat.
♦ Evident, cei mai buni cârnaţi sunt cei de casă. Iei câteva intestine de porc deja curăţate, carne de lucru de la LIDL şi fleică fără şorici de la LIDL, pe care le dai prin maşina de tocat, împreună cu mirodeniile specifice şi vei obţine nişte cârnaţi delicioşi fără aditivi. E important să pui grăsime la cârnaţi. Proporţia ideală de carne-grăsime ar trebui să cuprinsă între 60%-40%. În cazul în care vrei să fie mai slabi, ai grijă, totuşi ca procentul de grăsime să nu scadă sub 30% din cantitatea de carne totală. E totuşi Crăciunul şi îţi poţi permite un mic răsfăţ.
♦ De pe masa românilor de Crăciun nu pot lipsi sarmalele cu varză acră. Alege pieptul pentru sarmale de la LIDL împreună cu câteva bucăţi de slănină de la LIDL pentru gust. Poţi pune şi afumătură! Ca să nu te aglomerezi să ştii că sarmalele se pot face mai devreme. Dacă stau câteva zile vor fi mai bune.
Macină tu carnea, nu o lua deja tocată. Este mai bună. Pentru saramale suculente adaugă şi o bucată de pâine înmuiată în apă şi stoarsă bine. Adaugă şi piept de vită. Combinaţia de porc şi vită e cea mai bună pentru sarmale. Alege varza cu frunze mari şi subţiri ca să poţi rula uşor sarmalele.
Nu uita nici de piftie! Trebuie să foloseşti un amestec care să conţină şi mult şorici ca să se închege bine (de exemplu, poţi folosi amestecul de piftie de la LIDL. Nici nu mai ai nevoie de gelatină. Pune usturoi din belşug şi vântură zeama înainte de a o pune în vase ca să iasă clară piftia. Poţi pune legume fierte sau murate şi ouă fierte pe fundul vasului înainte de a pune conţinutul. Când o scoţi din formă va fi frumos decorată.

Trucuri de gătit pentru carne de porc

Preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de peste 200 de grade. Pune carnea timp de 30 de minute, Apoi redu temperatura la 160 de grade şi mai las-o câte 50 de minute pentru fiecare kilogram de carne. După ce e gata, las-o să se odihnească o jumătate de oră înainte de feliere pentru ca sucurile să se distribuie uniform.
Cu ce mirodenii o asociezi? Cele mai potrivite sunt cele puternice, parfumate, cum ar fi: ceapa, usuroiul, slănina afumată, cimbrul, enibaharul, coriandu seminţe. Pentru glazuri sunt potrivite cele cu miere şi muştar. Poţi folosi pentru frăgezire orice tip de alcool, de la bere la vin roşu sau alb, vinuri fortifiate (Marsala, Porto, Madeira) sau chiar lichior şi rachiu, după gust.

 
 

Urmărește-ne pe Google News