Potrivit unui sondaj realizat la finalul anului 2016, în cadrul campaniei de informare „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe”, 4 din 10 români consideră că incendiile reprezintă cea mai mare amenințare pentru locuința lor. Având în vedere impactul devastator al unui incendiu asupra bunurilor materiale și asupra locuințelor, este important să cunoaștem modalitățile de protejare și prevenire a acestor incidente. Primul pas îl reprezintă adoptarea unor măsuri de prevenire și protecție, precum verificarea și repararea coșurilor de fum înainte de începutul sezonului rece, verificarea mijloacelor de încălzire disponibile și a instalațiilor electrice, dar mai ales, evitarea suprasolicitării acestor instalații.

Incidenţa incendiilor a crescut în 2016, conform unei situaţii publicate de IGSU, anul trecut înregistrându-se 6.803 incendii la locuinţe, în medie 19 locuinţe fiind afectate zilnic de incendii în România.

Pașii pentru prevenția unui incendiu sunt foarte importanți, iar gravitatea unui astfel de eveniment este observabilă în statisticile companiei OMNIASIG Vienna Insurance Group: în cursul anului 2016, un procent semnificativ din daunele avizate la locuințele persoanelor fizice au fost provocate de INCENDII, TRĂZNET sau EXPLOZII. Incendiile au fost provocate preponderent de scurt-circuite electrice și coșuri de fum neizolate termic.

De aceea, cunoașterea regulilor de comportare în momentul producerii unui astfel de eveniment este esențială. Cele mai importante recomandări sunt disponibile aici: https://www.igsu.ro/index.php?pagina=materiale_preventive.

Fii responsabil! Protejează-ți locuința!

Poți afla mai multe detalii despre asigurările de locuințe oferite de OMNIASIG pe https://omniasig.ro/Locuinte.html.

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News