“Vineri, 6 noiembrie, Poliția Locală Focșani sună direct pe numărul de mobil al tatălui meu, pentru a confirma prezența la domiciliu (carantină DSP). Răspunde mama, care le comunică, stupefiată, faptul că soțul nu poate vorbi cu ei, pentru că decedase cu mai bine de 48 de ore în urmă, la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon!”, a povestit, șocat, Vali Dima, fiul celui decedat.

Evident, mama nu a primit niciun răspuns la întrebarea: “Dar dumneavoastră nu comunicați deloc?”.

Vali Dima, într-o postare pe Facebook:

Bărbatul e în izolare și a mai spus că a fost verificat de polițiștii locali de patru ori în șase zile dacă se află la domiciliu.

“Mi-am amintit vorba apăsată a unui locțiitor de unitate militară serioasă, care, într-o problemă minimă de comunicare interdepartamentală, tuna răspicat: «Nu știe stânga de dreapta!». Dumneavoastră cum apreciați treaba asta?”, a transmis Vali Dima.

‼️ "Nu știe stânga de dreapta?!" ‼️ Vineri, 6 noiembrie 2020, Poliția Locală Focșani sună direct pe numărul de mobil al...

Publicată de Dima Vali pe Duminică, 8 noiembrie 2020

Petrică Dima, părintele inginerului, a încetat din viață pe 4 noiembrie.

Tata a fost un om inteligent, puternic, serios, competitiv, punctual, ordonat, glumeț, dedicat familiei și extrem de...

Publicată de Dima Vali pe Joi, 5 noiembrie 2020

“N-aș vrea să pun paie multe pe foc, dar situația e așa cum am prezentat-o. Într-o țară normală, comunicarea autorităților trebuia să fie normală”, a spus Vali Dima, pentru Libertatea. El se ocupă, între altele, cu donarea de calculatoare către copii și tineri cu posibilități financiare reduse.

Vali Dima. Foto: Facebook

Bărbatul e explicat că e în izolare – “mai avem trei zile” – , după ce a sunat la DSP Vrancea să anunțe că a fost în vizită la tatăl său: “Mi-a și spus tata atunci: «Stai, nu intra! Am fost diagnosticat pozitiv». N-am intrat, dar, ca un om responsabil, m-am carantinat voluntar, împreună cu familia mea”.

“Sunt lucruri simple”

Inginerul menționează că orice scuză e de prisos, dar observă că, deși a cazul a apărut în presă, “nu am fost sunat de nimeni. Un sistem corect făcut ar trebui să aibă o buclă de verificare. Sunt lucruri simple, DSP-ul, spitalul, morga, să fi anunțat poliția, ca să nu se mai plimbe degeaba, să consume benzină și altele”.

Dacă îi făceam așa ceva unui client de-ai mei, căuta altul mai priceput imediat și mă dădea și în judecată.

Vali Dima, pentru Libertatea:

Inginerul de software crede că un sistem informatic care să conexeze toate bazele de date ale autorităților, în caz că nu există unul, se poate face ”într-un timp relativ scurt”.

Dr. Janina Lazăr, șefa DSP Vrancea, nu cunoștea cazul, dar recunoaște că instituția pe care o conduce ar fi trebuit să actualizeze baza de date cu decesul lui Petrică Dima.

Șefa DSP: “Familia putea să ne sune, să anunțe decesul!”

“Și familia ar fi putut suna la noi, pentru a anunța decesul! În unele cazuri, avem doar un număr de telefon de la un domiciliu în care sunt carantinate mai multe persoane. E posibil să fi fost doar un singur număr în acest caz și să fi fost chiar al defunctului. Poliția Locală verifică telefonic persoanele care sunt în carantină și nu are de unde să știe dacă a survenit un deces”, a explicat dr. Lazăr.

Libertatea a sunat și la Poliția Locală Focșani, însă, până la publicarea acestui articol, nu l-a găsit pe purtătorul de cuvânt abilitat să comunice cu presa.

Urmărește-ne pe Google News