„Mă numesc Elena Șorega și sunt cu fetița mea de 5 luni internată din data de 23 decembrie la Pediatrie, la spitalul din Rm. Sărat. Caloriferele sunt reci, e frig în cameră. E aici un calorifer electric, dar nu merge nici el”, a povestit mama.
„Și în celelalte camere de la pediatrie e frig, mai sunt două mămici cu care am vorbit. Îmi pare rău că nu am termometru la mine, să vă spun exact câte grade sunt”, a completat femeia.
„Asistenta și infirmiera mi-au spus că n-au căldură în buzunare”
I-am spus asistentei și infirmierei, mi-au răspuns că le pare rău, dar n-au căldură în buzunare. Înainte să ajungem la presă, am sunat la poliție, dar mi-au transmis că nu mă pot ajuta, că nu e de competența lor.
Elena Șorega, pacient Pediatrie, Spitalul Rm. Sărat
Pe 24 decembrie, mama transmitea că „celei mici i-a înghețat nasul”.
Femeia, care are test pozitiv la COVID-19, ca și fetița ei, dorea să fie mutată la Buzău, „poate că acolo e cald în rezervă. Altfel m-aș duce acasă, să nu ne îmbolnăvim mai rău”.
Manager: „Într-adevăr, nu e căldură între 12.00 și 17.00, dar nu s-a mai plâns nimeni”
Adrian Danielescu, manager al Spitalului Municipal Rm. Sărat, a reacționat: „Vă mulțumesc că m-ați informat, o să mă interesez”. Managerul recunoaște că e o pauză de cinci ore în furnizarea agentului termic, dar afirmă că nu a mai primit nicio plângere.
Juristul, aflat la al treilea mandat la conducerea spitalului, a spus: „Într-adevăr, programul de căldură este 5.00-12.00 și 17.00-5.00. Dar nu s-a mai plâns nimeni până acum, dimpotrivă, alți pacienți au cerut să mai oprim căldura, că sunt nevoiți să stea cu geamul deschis!”.
Foto: stiridebuzau.ro