Marea noutate este faptul că persoanele care ajung la spital cu simptome specifice ale infecției cu SARS-CoV-2 vor face teste rapide în Unitățile de Primiri Urgențe, pentru ca triajul să poată fi făcut mai ușor, potrivit site-ul HotNews.ro.
“Pentru triajul simptomaticilor, conform definiției de caz, în Unitatea de Primiri Urgențe/Compartimentul de Primiri Urgențe, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid, dar și în siguranță, aceste zone s-a creat cadrul legal pentru utilizarea testelor de detecție a antigenelor SARS-CoV-2.
Concomitent cu testul rapid se va face și recoltare pentru RT-PCR. Pacienții cu rezultat pozitiv la testul rapid vor fi izolați imediat în zonele COVID.
Pacienții cu rezultat negativ la testul rapid vor fi menținuți în zona-tampon, dacă prezintă simptome care necesită spitalizare.
Dacă nu necesită spitalizare, aceștia vor fi lăsați la domiciliu până la primirea rezultatului RT-PCR.
Pentru asimptomatici nu se recomandă la acest moment utilizarea testelor rapide”, se menționează în Ordinul ministrului sănătății.
Conform documentului, pacientul pozitiv SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
Dacă retestarea totuși se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro