O viitoare mămică internată la Spitalul Clinic Județean Sibiu spune că meniul pe care îl primește zilnic este “sărac” și prea puțin. Femeia a trimis fotografiile ziarului local din Sibiu Turnul Sfatului.
Într-una dintre poze se observă o caserolă cu margarină și pateu, iar în cealaltă fotografie apare o caserolă cu cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită.
O reacție a venit și din partea reprezentanților unității
medicale.
“În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord-cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat, în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni și aprobate de medicii nutriționiști”, au transmis aceștia.
Legat de pozele postate în presa locală, reprezentanții
spitalului spun că sunt incomplete.
“Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete. Acesta a constat în mic dejun: pateu, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, au mai spus aceștia.