UPDATE ora 16.50: Controlul paginii de Facebook a Ministerului de Finanțe a fost preluat de reprezentanții instituției guvernamentale în jurul orei 15.00.

„Am revenit!!!! Noi, adevăraţii administratori ai paginii oficiale de Facebook a Ministerului Finanţelor! Ştim, ştim, dezamăgirea e mare că maşinile nu au fost ale noastre, nici de luat nici de dat de Valentines Day”, au scris reprezentanţii Ministerului Finanţelor pe Facebook.

„Vrem să mulţumim colegilor de la Guvernul României care ne-au ajutat să remediem problema cât mai repede şi celor de la META care şi-au pus toate motoarele în mişcare să ne reintrăm în drepturi (…) takeover-urile nu amuză pe nimeni, mai ales când vorbim de paginile instituţionale! Sperăm să nu ne mai petrecem prea curând zilele de muncă aşa cum am făcut-o astăzi”, au mai transmis oficialii instituției conduse de Adrian Câciu.


Ştirea inițială: Două mașini de lux, în fața unui restaurant. Aceasta este poza de profil apărută pe pagina oficială a Ministerului Finanțelor, marți dimineață, 14 februarie. Potrivit Arad Online, imaginea a fost realizată în Hanoi. Asta arată o căutare pe Google.

Imaginea a fost setată la prima oră, iar internauții au reacționat. „Felicitări! Să le stăpâniți sănătoși”, „Cât ați dat pe ele?” sau „Dau la schimb cu Dacia 1100” au fost doar câteva dintre comentarii.

Nu a fost singura modificare a paginii cu 42.000 de urmăritori, care are și „bifa albastră”, ceea ce confirmă că este pagina oficială. Fotografia de copertă a fost ștearsă, iar în prezent, profilul arată așa:

Așa arăta pagina de Facebook a Ministerului de Finanțe la ora 8.30

Ce spune Ministerul de Finanțe

Libertatea l-a contactat pe ministrul PSD de finanțe, Adrian Câciu, pentru a afla ce s-a întâmplat cu pagina de Facebook a instituției publice. „Se lucrează la remediere”, a spus Câciu, care nu a oferit explicații privind cauza incidentului.

Reprezentanții biroului de presă au precizat pentru Libertatea că deocamdată nu se cunoaște cauza. „Conturile celor doi administratori au fost suspendate temporar”, au spus aceștia.

Ultima postare care apare pe pagina de Facebook a Ministerului Finanțelor este din 20 decembrie 2022, atunci când au fost publicate mai multe fotografii și filmulețe cu grupurile de colindători care au trecut pragul instituției.

Urmărește-ne pe Google News