Tribunalul a dat dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul (societatea Pagini Aurii – n.r) are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului, şi a dispus totodată sigilarea bunurilor din averea debitorului, în sarcina lichidatorului judiciar.
Instanţa a numit lichidator judiciar provizoiu Cabinetul Individual de Insolvenţă Iancu Bogdan, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de articolul 25 din lega falimentului.
De altfel, societatea şi-a anunţat şi angajaţii în legătură cu declararea falimentului, precum şi cu faptul că aceştia îşi vor primi salariile restante, dar şi că trebuie să predea bunurile companiei care le-au fost date în custodie.
Pierderile au fost din ce în ce mai mari în ultimii ani
Pagini Aurii SA a fost înfiinţată în 1997, are ca obiect principal de activitate „Activităţi ale agenţiilor de publicitate” şi are ca acţionari două firme, Pro Entertainment&Media Ltd şi People Holding Gmbh. Pro Entertainment&Media are sediul social în Cipru şi deţine 0,107% din acţiuni, iar People Holding Gmbh are sediul în Germania şi deţine 99,89% din acţiuni. Administratori sunt Jesper Simonsen, care este director general executiv, şi Jury Shunkevich şi Aigars Lazdans, membri în CA.
Pagini Aurii SA realiza ghiduri, cărţi de telefon în parteneriat cu Romtelecom şi deţinea motorul de căutare omonim pentru firme, produse şi servicii.
În ultimii trei ani cifra de afaceri a companiei a scăzut, de la 20,9 milioane de lei în 2009, la 11,9 milioane de lei în 2010 şi la 14,28 milioane de lei în 2011. Dinamica pierderilor a fost de 13,8 milioane de lei în 2009, 12,2 milioane de lei în 2010 şi 5,2 milioane de lei în 2011. În ultimii trei ani, Pagini Aurii SA a înregistrat datorii de 9,3 milioane de lei, 4 milioane de lei, iar în 2011 datoriile ajungeau la 9 milioane de lei. Anul trecut, compania avea 230 de angajaţi.