Potrivit sursei citate, autoritățile au mers pe teren în locurile unde au fost semnalate probleme, iar din evaluări, s-a constatat că s-au produs pagube la 121 de clădiri.
Dintre acestea, 27 sunt unităţi de învăţământ, 17 – instituţii publice, o unitate medicală, 20 de lăcaşuri de cult, cinci operatori economici, două obiective turistice (Foişorul din Parcul Central şi Monumentul Eroilor de la Rasoviţa), 24 de blocuri, 22 de case și trei alte construcţii.
„S-a urmărit, cu prioritate, evaluarea clădirilor care au destinaţia blocuri de locuit şi case de locuit, pentru ca utilizatorii acestor clădiri să nu fie puşi în pericol şi să fie informaţi despre eventualele pericole. Din fericire, în ceea ce priveşte aceste categorii de construcţii, vă comunicăm faptul că nu au fost constatate vizual elemente ale structurilor de rezistenţă afectate”, potrivit raportului CJSU.
În ceea ce priveşte situaţia școlilor, pentru 16 dintre acestea, în urma raportului, Instituţia Prefectului Gorj a înaintat către Ministerul Dezvoltării un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării sumelor din Fondul de investiţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2023.
„Pentru celelalte 11 clădiri cu destinaţia unitate de învătământ urmează ca, în perioada imediat următoare, unităţile administrativ-teritoriale să efectueze lucrările necesare”, au mai transmis autoritățile.
Două cutremure majore au fost înregistrate săptămâna trecută în Gorj. Primul a fost pe 13 februarie și a avut magnitudinea de 5,2, iar al doilea pe 14 februarie, cu magnitudinea de 5,7.
Cutremurele au fost urmate de peste 800 replici, cea mai recentă producându-se astăzi, 22 februarie, cu magnitudinea de 4, a anunţat Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro