Una dintre cele peste 10.000 de persoane care au fost țepuite este și doamna Victoria Frunză, în vârstă de 58 de ani. Disperată, femeia a povestit că pentru cele două concedii pe care și le programase anul viitor a făcut un credit. Voia să meargă în Muntenegru -un vis mai vechi și mereu amânat și în Bavaria, Tărâmul Castelelor.
„Mai văzusem Bavaria, dar mi-a plăcut oferta, mai ales că vorbisem cu niște prietene și ele m-au convins că Omnia o firmă serioasă. Practic, ar fi fost primul meu an cu agenția, prietenii mei erau însă clienți vechi ai Omnia”, ne-a povestit doamna Frunză.
Pentru cele două excursii (programate încă din luna martie a acestui an) a plătit 2.000 de lei. „Acu, sincer, mi-am luat gândul de la bani, dar am rămas cu o rată de plătit până în 2019. Partea proastă este că prietenele care mi-au recomandat Omnia nu aveau planuri de călătorie anul viitor, dar le-am convins eu că ar fi frumos să mergem împreună, așa că și-au cumpărat și ele vacanțe”, a mai spus doamna Victoria.
Este conștientă că dacă se implică în vreun proces împotriva Omnia Turism are slabe șanse să mai recupereze chiar și o parte din bani, cu atât mai mult cu cât este posibil ca un astfel de proces să dureze ani de zile. Consideră că pentru o bugetară, așa cum este ea, cei 2.000 de lei, deși puțini în comparație cu pierderile altor turiști, reprezintă o pagubă foarte mare.
Păgubiți se grupează pentru procese
În momentul de față, sute de pagubiți se organizează pe grupuri pe Facebook pentru a da în judecată firma Omnia Turism și statul. Cu toate acestea, oamenii nu mai vor să piardă bani, mai ales că deja unii nu mai vor să plătească vreunui avocat cel puțin 1.000 de lei, onorariu și încă 10% taxa de timbre din valoarea pachetului cumpărat.
Pe de altă parte, sunt avocați care cer păgubiților să se constituie în grupuri de minim câteva sute de reclamanți pentru a putea să-I reprezinte. Aici vorbim, deocamdată, numai de turiști care au fost direct păgubiți de Omnia, nu și de cei de la agențiile revânzătoare.