Costuri aproximative ingrediente: dovleac: 2 lei, făină: 1,50 lei, ou: 0,50 lei, drojdie: 0,70 lei, ulei: 0,50 lei, lapte: 0,50 lei, măsline: 1 leu, sare şi piper: 0,50 lei, zahăr: 0,50 lei. Total: 7,7 lei

Ingrediente: 300 g miez de dovleac, 450-500 g făină, 100 ml apă, o linguriţă rasă de zahăr, 7 g drojdie uscată (un plic), 10 ml ulei de măsline, o linguriţă rasă de sare, un gălbenuş, 4 linguri de lapte, o lingură de seminţe de dovleac decojite.

Preparare: se pune miezul de dovleac curăţat şi tăiat în cubulete potrivite la bain-marie cam 30 de minute, până se înmoaie, şi se lasă să se răcească. Se pasează apoi cu un blender şi se pune piureul într-un bol. Se adaugă drojdia, zahărul, apa călduţă şi uleiul de măsline şi se amestecă bine cu o lingură, să se omogenizeze. Se adaugă treptat făina (cernută înainte) amestecată cu sarea şi apoi se frământă până când aluatul devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini.

În funcţie de dovleacul folosit, se mai adaugă făină. Se pune aluatul într-un vas, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să dospească până când îşi dublează volumul. Se răstoarnă pe masa pudrată cu făină şi se împarte în două bile, care se lungesc prin rulare şi se împletesc. I se dă o formă rotundă şi se pune într-o tavă cu hârtie de copt şi se lasă să dospească alte 30 de minute.

Se amestecă laptele şi gălbenuşul şi se unge aluatul, apoi se presară seminţele de dovleac date puţin prin făină. Se coace pâinea cu dovleac în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 de minute. Se taie după ce s-a răcit.

Citeşte şi:  Prăjitură cu dovleac la doar 8,20 lei

 
 

Urmărește-ne pe Google News