O echipă de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napova a inventat pâinea cu castraveţi muraţi, ornată cu roşii cherry.
Produsul brevetat la Cluj conţine doar ingrediente naturale, fără aditivi, fără conservanţi, conform Oanei Pop, asistent universitar la USAMV, coordonatorul echipei alături de prorectorul cu cercetarea al universităţii, Dan Vodnar.
„O echipă de şapte persoane, studenţi din ani diferiţi şi cadre didactice ale USAMV Cluj-Napoca, ne pregătim să participăm la competiţia internaţională Ecotrophelia, care în primă fază se va desfăşura la nivel naţional la începutul lunii iulie. Am pregătit un produs nou, inovativ, care utilizează resturi alimentare, şi anume apa de pe castraveţii muraţi, care este bogată în principii nutritive, în elemente minerale şi conţine şi probiotice. Astfel, am creat pâinea cu castraveţi muraţi, care are şi roşii cherry pentru ornat, şi pe care l-am denumit <
Mediafax, Oana Pop.
Potrivit acesteia, noul produs este bogat şi din punct de vedere nutriţional, în carbohidraţi, fibre, elemente minerale şi conţine şi licopen de la roşiile folosite.
Pâinea va fi prezentată într-un ambalaj de iută, care este prietenos cu mediul fiind sută la sută biodegradabil, iar echipa de la USAMV Cluj-Napoca va participa cu noul tip de pâine la începutul lunii iulie la Suceava la competiţia naţională Ecotrophelia, iar dacă va trece de această etapă, la concursul internaţional care va avea avea loc în noiembrie la Londra.
Reţeta pâinii cu castraveţi muraţi va fi înregistrată la OSIM.
Sursa foto: Ziua de Cluj
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro