Nunţi în incintă, doar dacă se găseşte o soluţie pentru protejarea robinetelor de aur

Curtea Palatului Snagov este una din cele mai de fiţe locaţii de nuntă, chiar şi Elena Băsescu petrecând acolo, în septembrie 2012, după cununia cu Bogdan Ionescu. Interesant este că acum se caută o soluţie pentru ca nuntaşii să nu mai mănânce şi să dănţuiască exclusiv în corturi amplasate pe pajişte, ci şi în interior, în incinta palatului.
Acest lucru se va întâmpla însă, conform directorului general al Direcţiei de cultură Ilfov, numai dacă se va găsi o soluţie pentru protejarea valorilor din interior – mobila, mătăsurile, robinetele de aur: “În Palatul Snagov sunt foarte multe obiecte de preţ şi nu putem risca să fie distruse. Până ne dăm seama cum le putem proteja, nunţile vor continua în curte”.
Există totuşi o excepţie: deşi nu e accesibil mulţimii, Palatul Snagov e deschis pentru VIP-uri. Preşedintele ţării, demnitarii şi diplomaţii, fie ei din România sau din străinătate, au voie să facă nunţi în incintă şi acum.

Emil Boc a stat la biroul preşedintelui comunist

Emil Boc (foto) a avut norocul să admire interiorul Vilei 10 din Snagov cât a fost prim-ministru. În fiecare zi.
“A fost printre puţinii premieri care au avut ocazia să aranjeze întâlniri de stat în vila deţinută de Ceauşescu. Nu a locuit în ea, doar a avut un birou acolo”, ne-a spus Alexandrina Niţă.
Tot ea nea dezvăluit că Mihai Răzvan Ungureanu a făcut solicitare pentru a-şi putea primi invitaţii de seamă în aceeaşi vilă, dar nu a mai avut ocazia s-o facă, din cauza timpului foarte scurt pe care l-a petrecut ca premier. Până să primească aprobarea, a fost schimbat din funcţie…

Nostalgicii l-au uitat pe «tovarăş»

Dacă în anii trecuţi, pentru cei care încă regretă perioada comunistă ziua de 23 august, fosta Zi naţională, era prilej de pelerinaj la mormântul lui Nicolae Ceauşescu din Cimitirul Ghencea, anul acesta, nostalgicii fostului regim par să-l fi uitat pe “întâiul tovarăş”. Ieri, nimeni n-a trecut pe la cripta în care fostul dictator îşi doarme somnul de veci.
Se pare că nici în ultimul timp n-a fost nimeni pe-acolo, căci pe lespede s-a depus un strat gros de praf, iar florile de lângă cruce sunt de mult veştejite. (Dan Băcan)
Fotografii: EvZ, Alex Dobre

Ieri nu a fost nimeni la mormântul lui CeauşescuVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Urmărește-ne pe Google News