Faptul că „palatul” aparține lui Șoigu a fost confirmat de două persoane din biroul de arhitectură „Leonardo”. De altel, domeniul generalului se află în secțiunea proiectelor finalizate ale firmei.

Fotografiile arată că interioarele casei sunt realizate în principal din lemn. În centrul livingului se află un șemineu masiv. Pe mobilier se observă statuete ale lui Buddha.

Casa, 14 camere, dotată cu bibliotecă, cinema și sală de biliard, are două piscine, dintre care una mare, de aproximativ 20 de metri lungime.

Palatul, în stil tuvan, care seamănă cu o pagodă, a fost evaluat la 18 milioane de dolari. Potrivit FBK, Fundația Anticorupție a opozantului rus Alexei Navalnîi, suprafața totală a domeniului lui Șoigu din Barviha este de 9.000 de metri pătrați.

Fotografii ale exteriorului palatului au fost difuzate încă din 2015 de Fundația Anticorupție a opozantului rus Alexei Navalnîi, într-o investigație privind casele familiei lui Șoigu

De la sfârșitul anilor 90, oligarhii ruși și-au construit vile private de lux în Barviha. Cartierul rezidențial se află într-o zonă supranumită Rubliovka, un mozaic de reşedinţe de elită situate în pădurile de pini din vestul capitalei, pe malul sudic al râului Moscova, unde preţurile la imobiliare sunt printre cele mai ridicate din lume.

În Rubliovka dețin reședințe luxoase inclusiv președintele Vladimir Putin, șeful Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev sau premierul Mihail Mişustin.

  • Pe 30 mai, Ministerul rus al Apărării a declarat că apărarea antiaeriană a distrus opt drone utilizate într-un atac deasupra districtului Odinţovski, care include şi Rubliovka, pe care l-a atribuit Ucrainei.

Pe 26 iunie, presa rusă de stat a prezentat „prima apariție”, rămasă și singura, a lui Serghei Șoigu după rebeliunea militară condusă de Evgheni Prigojin din 23 și 24 iunie, o „vizită de lucru” la postul de comandă al Grupului de Forțe Vest, din zona „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Serghei Șoigu

Experiții occidentali s-au îndoit de autenticitatea filmării, despre care au spus că a fost realizată în regiunea Belgorod, la circa 40 de kilometri de granița cu Ucraina și că este „o conservă”.

După ce Prigojin le-a ordonat trupelor sale – ajunse sâmbătă aproape Moscova – să se retragă la bazele temporare din Ucraina, afirmând că nu doreşte vărsare de sânge rusesc, Kremlinul a anunţat că şeful Wagner va părăsi Rusia către Belarus, iar dosarul deschis de FSB împotriva lui, pentru „instigare la revoltă armată”, a fost clasat. Unul dintre scopurile declarate ale șefului grupării de mercenari au fost demisia lui Șoigu.

Foto: FBK

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News