Echipe mixte de politisti, jandarmi si militari supravegheaza circulatia cetatenilor, in Bucuresti, vineri, 27 martie 2020. Miercuri, 25 martie, a intrat in vigoare prevederea din Ordonanta militara 3, ce interzice cetatenilor sa iasa din casa cu unele exceptii ca asistenta medicala de urgenta, ingrijirea batranilor si deplasarea la locul de munca daca acesta nu se poate face de acasa. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Palatul Parlamentului din București, cunoscut înainte de revoluția din 1989 sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului, se regăsește pe locul 7 într-un top al celor mai scumpe clădiri de pe glob, realizat de site-ul MSN Money, scrie portarul statistica.com. Clădirea e cotată la 3,9 miliarde de dolari.
Potrivit MSN Money, Marea Moschee din Mecca, cunoscută și sub numele de Masjid al-Haram, este cea mai scumpă clădire din lume, la o distanță semificativă de toate celelalte. Proiectele de expansiune continuă s-au adăugat la costul său, de-a lungul anilor, și se estimează că astăzi valorează 100 de miliarde de dolari.
Pe locul doi se află tot un edificiu din Arabia Saudită. Este vorba despre renumita clădire Abraj Al-Bait din Mecca, cu o valoare de 16 miliarde de dolari.
Spectaculosul hotel Marina Bay Sands din Singapore este pe locul trei, cu costuri totale de 6,2 miliarde de dolari.
Palatul Parlamentului din București, evaluat de Guvern, în septembrie 2019, la 5,58 miliarde lei (aproximativ 1,2 miliarde euro), este pe locul 7 în acest top (care-l evaluează la 3,9 miliarde de dolari), dar se regăsește și în alte topuri mondiale.
Casa Poporului, în Cartea Recordurilor
Palatul Parlamentului este a treia clădire din lume în privința volumului construit. Construcția celei mai mari clădiri din Europa, Casa Poporului, a durat doar cinci ani, între 1984 și 1989.
Casa Poporului se vede de pe Lună, alături de Pentagon și de Marele Zid Chinezesc.
Cartea Recordurilor a trecut-o pe locul al doilea în lume după Pentagon ca suprafața construită – 64.800 metri pătrați. Este însă a treia cladire ca volum după Cape Canaveral, SUA, și după Piramida lui Quetzalcoatl din Mexic.