„Guvernul României apreciază determinarea și reziliența demonstrată de Ucraina și poporul ucrainean și consideră că întreaga comunitate internațională are datoria morală și politică față de Ucraina ca toți cei responsabili de crime de război să fie trași la răspundere”, transmite executivul.

Pentru a marca simbolic împlinirea a doi ani de la debutul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, un act neprovocat, ilegitim și ilegal, în contradicție cu toate principiile Cartei ONU și normele de drept internațional și pentru a transmite solidaritatea României cu Ucraina, Palatul Victoria va fi luminat sâmbătă seară în culorile steagului ucrainean.

„România rămâne ferm angajată să sprijine independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, iar Guvernul României va lucra mai departe aplicat pentru a intensifica sprijinul concret și multidimensional pentru Ucraina”, conchide guvernul.

Sâmbătă, 24 februarie, se împlinesc doi ani de când Rusia a declanșat invazia pe scară largă a Ucrainei, iar Kievul se află în mod evident într-o situație dificilă, dar cel puțin până acum, dar nici Rusia nu a arătat că ar putea câștiga războiul.

Urmărește-ne pe Google News