Cei doi prieteni, Fustos Imre şi Dezso Tibor, care deţin o mică distilerie la Sfântu Gheorghe, s-au întors acasă cu nu mai puţin de 15 medalii de la concursul de pălincă “Quintessence”, ce a avut loc în oraşul Onga din Ungaria. Trei dintre medalii sunt de aur pentru pălinca din prune, lichiorul din coacăze negre şi pălinca de scoruşe, care a câştigat şi titlul de “Champion”.
Pe lângă aceste premii, distileria din Sfântu Gheorghe a mai obţinut încă zece medalii de argint şi trei de bronz. Cei doi bărbaţi spun că au început să facă pălincă pentru ei, în urmă cu câţiva ani, iar băuturile lor sunt sută la sută naturale, fără adaosuri de zahăr şi fără arome chimice. De-a lungul timpului au preparat diverse sortimente de pălincă, din afine, zmeură, mere, pere, caise, struguri, vişine, cireşe, porumbe şi chiar şi din nuci verzi, în cantităţi foarte mici.
“Am început să facem pălincă nu ca să câştigăm bani din asta, ci din hobby. Avem alte businessuri. Facem totul din plăcere, iar primul lucru la care ne gândim este să ne iasă ceva bun, curat şi de calitate. Deci nu cantitatea ne interesează”, a declarat, pentru Agerpres, Fustos Imre.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro