Alături de zecile de sticle cu pălincă, bihoreanul are la standul său și un dispozitiv format dintr-un vas din sticlă cu pompă de unde îi poate servi cu câte 50 sau 100 de grame de tărie pe cei care vor să se încălzească când vin la târg. Iar standul lui este printre cele preferate de bărbații.
Florin Ghișe a preluat afacerea de producția de pălincă din 2003, de la familia sa. Acum, cu toții pun umărul ca treaba să iasă bine: tatăl său, soția, fiica și juniorul, iar secretul Pălincăi Trămuța îl știu doar ei. Numele pălincăi este numele fiicei lui Florin Ghișe, fata fiind și imaginea acestui produsul tradiţional românesc. Pălinca Trămuța este înregistrată la OSIM.
La târgul de Crăciun din Piața Constituției, Florin Ghișe vinde pălincă din prună, măr, caisă piersică, gutui. “Am o pălincă de 4 ani, de gutui. Toate au 50 de volți, 4 amperi. Eu le spun (clienților- n.r.) în curent, că văd ei după ce beau o gură, dacă se curentează sau nu”, ne-a spuns Florin Ghișe râzând.
Oficial, el își prezintă bătura așa: “Pălinca Tramuţa este o băutura tradiţională rezultată din dubla distilare a prunelor bine coapte şi fermentate în vase de lemn. Este învechită minimum un an în vase de dud sau stejar de la care capătă o culoare uşor gălbuie păstrându-şi însă aroma şi buchetul prunelor bine coapte. Învechite în vase de sticla, ramâne incoloră cu aroma şi buchetul caracteristic”, așa își prezintă oficial bihoreanul băutura.
CITEȘTE ȘI:
Mai mulți români și-au pierdut banii din conturi în urma unui atac informatic asupra a 12 bănci
FOTO | Sute de oameni la Palatul Regal, în prima seară de pelerinaj la catafalcul Regelui Mihai
La standul lui de la Târgul de Crăciun, Florin Ghișe are zeci de sticle mai mari sau mai mici cu pălincă, iar prețul lor ajunge și 50 de lei
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro