Benzinarii au scumpit iar carburantii, invocand pretul titeiului la marile burse internationale, desi extractiile din subsolul romanesc ajung pentru benzina si motorina pentru uzul intern si nu ar trebui sa fie influentate atat de brutal de cotatiile depinzand de hachite orientale. Evident, Consiliul Concurentei tace malc, iar guvernantii barem nu-i ameninta pe rafinori cu supraimpozitarea profiturilor fortate astfel, masura care acum un an a avut efect.
Tigarile sunt si ele scoase sau cel putin reduse din cumparaturile zilnice, dupa scumpirea cu 10.000 lei/pachet, printr-o dubla taxare, gratie contabilului de la Sanatate, Eugen Nicolaescu. Zicala “rabdare si tutun” devine astfel numai “rabdare”, pana cand va fi impozitata si asta. Pensionarii, pacaliti cu taraita actualizarilor si satui de vorbe, ies tot mai frecvent in strada, unde se vor intalni probabil cu lefegiii falimentari, scosi de sindicate sa protesteze.
Inaltii oficiali, in cap sau in coada cu ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, ii tot dau zor cu constrangerile bugetare, absente insa cand isi aproba privilegii nerusinate. Si presedintele tari, si premierul si-au sters cu buretele afirmatiile de acum vreun an ca declarata crestere economica va influenta pozitiv calitatea vieti “peste vreun semestru, hai un an”. Noroc cu Mona Musca, guresa liberala care, cu urechea la diapazonul de la Cotroceni si de parca n-ar reprezenta si ea insasi Puterea, care ii mai da un sah (inca) sefului sau de partid, zicand ca “si de-ar fi fost sa manance pamant”, artizanii coalitiei de guvernamant ar fi trebuit sa-si respecte promisiunile electorale. Ipocrita sau nu, afirmatia e indreptatita.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!