Incidentul a survenit „pe fondul nivelului ridicat al consumului şi temperaturilor caniculare, care pun presiune asupra reţelelor”, a transmis marți compania care furnizează electricitate.

Zonele critice funcționează în acest moment datorită generatoarelor, iar distribuitorul Rețele Electrice lucrează la remedierea problemei.

„Echipe ale Reţelei Electrice intervin pentru restabilirea în cât mai scurt timp a alimentării cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni şi clienţii afectaţi din zonă. În unitatea spitalicească au fost pornite grupuri electrogene, iar consumatorii vitali sunt alimentaţi”, a transmis, marţi, compania furnizoare.

La Institutul C.C. Iliescu, din cadrului Spitalului Fundeni, situația este în acest moment sub control, iar toți pacienții care au nevoie beneficiază de îngrijiri medicale, inclusiv de intervenții chirurgicale, acolo unde este necesar, a declarat Șerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institutului C.C. Iliescu, pentru Hotnews.

Burduja a avertizat românii că sunt posibile pene de curent din cauza consumului mare

Ministrul energiei, Sebastian Burduja, a declarat luni, 15 iulie, că o măsură pe care românii o pot aplica pentru a ajuta Sistemul Energetic Naţional pe durata caniculei ar fi ca între orele 18.00 și 21.00 să nu fie pornite aparatele mari care consumă energie.

„Dacă un român vrea să facă un bine, ar trebui să nu pornească maşina de spălat rufe sau de spălat vase sau alţi consumatori în acest vârf de seară, deci între ora 18:00 şi ora 21:00. Ar putea face acest lucru”, a spus Burduja într-o conferinţă de presă.

Ministrul energiei a precizat că nu există un risc asupra echilibrului sistemului energetic naţional sau riscul unor avarii generalizate, pe zone largi, ci doar anumite probleme strict locale.

România continuă să se topească

Între timp, valul de caniculă continuă în România, iar ANM a anunțat un cod roșu pentru aproape toată țara pentru zilele de 16 și 17 iulie, temperaturile ajungând la 42 de grade ziua. Restul teritoriului se va afla, în aceste zile, sub cod portocaliu.

Totodată, pentru marți, 16 iulie, a fost emis un cod galben de furtuni, care vizează jumătate din teritoriu.

Urmărește-ne pe Google News