Poate ca s-a dat prea multa importanta candidaturii lui Adrian Nastase la functia de presedinte al Consiliului National PSD. Cu sau fara aceasta titularizare – vazuta de Nastase doar ca o etapa – el si-ar fi continuat si-si continua ofensiva pentru scopul real, sefia partidului. Scop pe care nu-l poate atinge decat la un jinduit congres si de la care nu-i vor abate atentia nici dosarele DNA (vor fi solutionate in justitie la anu si la multi ani), nici alte jocuri din culisele formatiunii sale. Dincolo de propriile atuuri, Nastase are in spate garda veche, in cap cu Iliescu. Altminteri, Geoana, cat de subred ar fi, l-ar putea izola si anihila usor, cu ajutorul unor lupani sau chiar lideri mai harsaiti, care inca-i poarta sambetele fostului premier.

Dar si la consiliul de ieri Mircea Geoana a dovedit ca nu are calitati de guru. Microfonul sau a transmis un discurs fad, anost, repetitiv si de un populism ieftin (vezi si schema cu ‘moneda care de fapt era bancnota). Discurs care, desi transmis in direct la tv, n-avea cum sa ajunga la electoratul vizat.

Anapoda a fost ieri si vanturarea mai mult pe holuri a motiunii de cenzura legata de votul nesimtit al UDMR din Parlament, in chestiunea Kosovo. Altele sunt gravitatile economice si sociale pentru care forte politice serioase ar darama Guvernul. Desi acum e cam tarziu. Cat priveste UDMR, formatiune care vorbeste in numele maghiarilor, dar in fapt e un paravan pentru interesele catorva lideri, deja intinde prea mult coarda. Ce-i drept, si sub privirile binevoitoare ale unor diplomati din UE, care la o sezatoare i-ar firitisi pentru atitudinea lor. Or, gestionarea pozitiei statului roman in criza kosovara revine exclusiv Presedintiei, Guvernului si Parlamentului Romaniei. Nu unei formatiuni oarecare si nici unor ambasadori.

Urmărește-ne pe Google News