Premierul britanic insistă, însă, că nu are „nimic de ascuns” și că este mândru de realizările tatălui său. David Cameron a recunoscut existența acțiunilor după patru zile de presiuni asupra sa. El a negat până acum de patru ori că a deținut acțiuni în offshore.

„Nu dețin active. Am un salariu de prim-ministru, am câteva economii, pentru care primesc ceva dobândă, și am o locuință. (…) Nu am niciun fel de active, nu am fonduri offshore, nimic de acest fel”, a afirmat David Cameron, în urmă cu două zile.

El a recunoscut acum că a avut acțiuni la compania tatălui său din Panama, de pe urma cărora a beneficiat și soția sa. Totodată, el a declarat că a plătit taxe statului britanic pentru aceste acțiuni, relatează The Telegraph.

„Am plătit taxe pe dividende. A existat un profit, dar a fost mai mic decât câștigul din capital scutit de taxe, așadar nu am plătit taxe pe capital. Dar altfel am plătit toate taxele din Marea Britanie”, a explicat David Cameron, într-un interviu acordat ITV.

Cameron a precizat mai departe că a primit 300.000 de lire sterline moștenire de la tatăl său, atunci când acesta a decedat în anul 2010.

„Evident că nu pot explica sursa fiecărui cent, iar tatăl meu nu mai este lângă mine ca să-l pot întreba”, a mai spus premierul britanic.

Ancheta Panama Papers a dezvăluit că Ian Cameron conducea un fond de investiții cu sediul în Bahamas, Blairmore Holding, ale cărui profituri s-au sustras fiscului britanic vreme de 30 de ani, datorită unei scheme complicate prin cabinetul de avocatură panamez Mossack Fonseca.

Citește și:

 

Urmărește-ne pe Google News