Perchezițiile au avut loc marți, ca urmare a dezvăluirilor din scandalul Panama Papers, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al băncii, informează Agerpres.

Potrivit cotidianul francez „Le Monde”, Societe Generale ocupă poziția a patra în topul băncilor care au creat cele mai multe societăți offshore prin intermediul cabinetului de avocatura panamez Mossack Fonseca, după grupul bancar britanic HSBC și băncile elvețiene UBS și Credit Suisse.

În replică, grupul Societe Generale, prezent și pe piața din România, subliniază că doar câteva zeci din aceste societăți offshore mai sunt în prezent active și că sunt gestionate într-o manieră „complet transparentă”.

Șefi de stat și alți politicieni de rang înalt, miliardari, celebrități, sportivi, dar și rețele criminale se numără printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale, relevă o anchetă jurnalistică efectuată în comun de 107 instituții media care au reușit să intre în posesia unor documente din arhivele secrete ale unei societăți panameze de consultanță Mossack Fonseca.

Directorul Rise Project, grupul de jurnaliști români de investigație care au făcut parte din ancheta internațională Panama Papers, a declarat că în perioada următoare vor fi publicate și alte materiale ample, în care apar numele a peste 100 de români. 

Citește și:

 
 

Urmărește-ne pe Google News