„Agenții au deschis societăți fictive pentru a-și ascunde acțiunile… Printre aceștia se numără de asemenea intermediari apropiați CIA”, scrie cotidianul german, potrivit Agerpres.
Totodată, printre clienții firmei panameze aflată în centrul scandalului Mossack Fonseca figurează „unii actori” care s-au ocupat de vânzări secrete de arme către Iran în anii 1980 (afacerea numită „Iran-Contra”), un scandal implicând vânzări secrete de arme americane Teheranului având ca scop eliberarea de ostatici americani din Liban și a ajuta financiar „Contras” din Nicaragua, afirmă ziarul.
Ancheta a scos la iveală că „actuali sau foști înalți responsabili ai serviciilor secrete din cel puțin trei țări… Arabia Saudită, Columbia și Ruanda” figurează printre clienții cabinetului de avocatură din Panama.
Printre ei, șeicul Kamal Adham, fostul șef al informațiilor saudite decedat în 1999 și care „în anii 70”, era văzut ca „unul dintre principalii interlocutori ai CIA” în Orientul Mijlociu, mai afirmă cotidianul din Munchen.
Panama Papers conţine informaţii despre mai mult de 200 de mii de entităţi offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Documentele oferă detalii privind afacerile secrete a 128 politicieni şi demnitari din întreaga lume.