Imagini de la fața locului arată oameni speriați care fug din apropierea clădirii, de teamă că s-ar putea prăbuși în orice moment.
Finalizat în 2000, turnul găzduiește o piață importantă de electronice, precum și birouri, fiind amplasat în centrul unuia din orașele cu cea mai rapidă creștere economică din China.
Oficialii din serviciile pentru situațiile de urgență investighează incidentul, încercând să determine motivul care a provocat clătinarea turnului.
Într-un comunicat dat publicității s-a mai menționat că în oraș nu s-a înregistrat niciun cutremur de pământ în preajma acestui eveniment.
Autoritățile au precizat că toată lumea din interior a fost evacuată în condiții de siguranță și că experții nu au găsit „nicio crăpătură în pământul care înconjoară clădirea”. În aceeași declarație se mai spune că niciun perete nu a căzut și nici nu a suferit deteriorări.
Autoritățile chineze au interzis anul trecut construirea de zgârie-nori cu o înălțime mai mare de 500 de metri. Noile linii directoare pentru arhitecți și dezvoltatori au ca scop „evidențierea caracteristicilor chinezești” și interzic imobilele „copycat” sau inspirate de clădiri simbolice din lume.
Cinci dintre cei mai înalți zgârie-nori din lume se află în China, inclusiv cea de-a doua cea mai înaltă clădire din lume, Turnul Shanghai, care are 632 de metri.
Clădiri care se prăbușesc nu sunt un fenomen rar în China, unde standardele de construcție slabe și urbanizarea grăbită duc la finalizarea în viteză a construcțiilor.
În mai anul trecut, un hotel cu cinci etaje din orașul Quanzhou din sud-estul s-a prăbușit. 29 de persoane și-au pierdut viața.
Cutremurul devastator din Sichuan din 2008 a provocat peste 69.000 de morți, iar dezastrul a declanșat o serie de controverse publice asupra clădirilor școlare prost construite – cunoscute sub numele de „tofu dregs” – care s-au prăbușit, omorând mii de studenți.