Avionul Airbus, care se îndrepta spre Fort Lauderdale, a inversat cursul și s-a întors în siguranță la Montego Bay, Jamaica, „din abundență de precauție în urma unei presupuse probleme mecanice”, a precizat compania aeriană într-un comunicat.

La un moment dat, pilotul a informat pasagerii că avionul trebuie să se întoarcă la aeroportul din Montego Bay, a relatat pasagera Bettina Rogers pentru postul american. Însă, în timp ce avionul se întorcea, pilotul a anunțat: „Pregătiți-vă pentru o amerizare de urgență”.

„A fost înfricoșător, iar oamenii s-au speriat și au intrat în panică”, a povestit pasagera.

Rogers a descris oameni care plângeau, au început să se simtă rău și erau speriați.

„Îmi amintesc în mod special că însoțitorul de bord a venit și a spus: «Opriți-vă telefoanele și pregătiți-vă pentru aterizare de urgență pe apă». Puneți-vă vestele de salvare”, a adăugat ea.

@mztinamarie33 #fyp #emergencywaterlanding #viral #contentcreator #howtogoviral #emergencylanding #spiritflights ♬ original sound – MzTinamarie

Compania aeriană a confirmat că pasagerilor li s-a spus să își pună vestele de salvare „din exces de precauție”, dar a subliniat că problema suspectată „nu a afectat siguranța zborului”.

În cele din urmă, avionul a aterizat în siguranță la Montego Bay, iar pasagerii au fost debarcați și urcați într-un alt avion pentru a ajunge la destinație.

„Siguranța este prioritatea noastră principală, iar aeronava va fi evaluată în detaliu de echipa noastră de întreținere. Ne cerem scuze oaspeților noștri pentru orice inconvenient”, a transmis compania aeriană.

Incidentul are loc la câteva zile după ce un om a murit şi zeci au fost răniţi într-un zbor Londra-Singapore, în urma unor „turbulenţe puternice”, iar 12 persoane au fost rănite duminică, în timpul unei turbulenţe deasupra Turciei, la bordul unui avion aparţinând companiei Qatar Airways.

Foto: Hepta

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News