Potrivit reprezentanţilor CJ Botoşani, astfel de bugete se fac odată la patru ani, însă aceştia nu au putut să precizeze dacă perioada aleasă pentru acest an a fost una întâmplătore, ţinând cont de situaţia tensionată din Ucraina.
Astfel, pentru obiectivele de pregătire operativă a teritoriului se vor aloca 1,2 milioane lei – 900.000 de lei fiind repartizate Consiliului Judeţean, iar 300.000 de lei comunei Truşeşti.
”Noi facem un  buget pe aceste 900.000 de lei, buget care, deşi nu avem sumele, în caz că se întâmplă ceva, asta e suma care se are în vedere. Este o chestiune mai degrabă formală, care se face din patru în patru ani”, a explicat viceprelşedintele CJ Botoşani, Gheorghe Sorescu.
Comuna Truşeşti ar beneficia de bani datorită Unităţii Militare 01824P din satul Ionăşeni, specializată în radio-locaţie.
Botoşănenii nici nu vor să audă de război şi spun că judeţul nu ar avea nici cea mai mică şansă să facă faţă unui asalt din partea ruşilor.
”Asta ne mai trebuie acum, după ce că trăim în sărăcie. Ferească Dumnezeu să se declanşeze un război”, ne-a spus Vasilică Pintilei (48 de ani).
”Suntem raşi de pe faţa pământului dacă începe un război. Noi suntem nişte oameni simpli, însă deciziile sunt luate la nivel înalt”, se plângea şi Dan Pascu, de 47 de ani.
De aceeaşi părere este şi Mioara Lebădă, de 65 de ani. ”Nu vreau să trec printr-un răboi. Am auzit de la părinţii şi bunicii mei cum este şi nu este bine deloc”, a spus femeia

 
 

Urmărește-ne pe Google News