UPDATE 21.20. Corriere della Sera citează surse apropiate Sfântului Scaun și anunță că Papa Francisc a fost operat. Pontiful ajunsese la clinica Gemelli la 15.00. La ora 22.00 este așteptată o informare oficială a Biroului de presă al Vaticanului.


Biroul de presă al Vaticanului nu a precizat când va avea loc operația, ci că „un alt buletin medical va fi emis la sfârșit”.

„În această după-amiază, Preasfinția Sa Papa a fost dus la Policlinica A. Gemelli din Roma, unde va fi supus unei intervenții chirurgicale programate la colon”, a transmis directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Specializat în chirurgia colono-rectală, prof. dr. Sergio Alfieri, șeful departamentului de științe medicale și chirurgicale al spitalului, va conduce echipa care va efectua operația.

Înainte de anunțul internării, dimineață, Papa Francisc a salutat, de la fereastra palatului papal, credincioșii prezenți în Piața Sfântul Petru și a oficiat rugăciunea Angelus. Totodată, el a anunțat că, în luna septembrie, va merge într-o călătorie oficială în Ungaria și Slovacia.

Papa Francisc a oficiat astăzi, 4 iulie, rugăciunea Angelus, de la fereastra palatului papal, fiind urmărit de credincioșii adunați în Piața Sfântul Petru | Foto: EPA

Săptămâna trecută, tot în timpul apariției sale tradiționale în Piața Sfântul Petru, liderul Bisericii Catolice i-a îndemnat pe credincioși să se roage pentru sănătatea lui. El nu a făcut însă nicio afirmație care să lase de înțeles că urma să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Nu este pentru prima oară când Papa Francisc suferă o intervenție chirurgicală. În 2019, Papa Francisc s-a operat de cataractă în cel mai mare secret, la clinica medicală Casa di Cura Pio XI din Roma.

Urmărește-ne pe Google News